Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Týranie malých detí. Boli hladné, mali vši a blchy!
Zdielať na

Týranie malých detí. Boli hladné, mali vši a blchy!

Polícia v Brezne rieši veľmi smutný prípad štyroch detí, z ktorých najmladšie má len jeden a pol roka. Ich rodičia sa o nich nielenže nestarali, ale deti žili ako psy v búde. Boli hladné a mali vši aj blchy.

Nezodpovední rodičia bývali v bytovke. V jednoizbovom byte sa okrem detí tiesnilo ďalších päť ľudí. Susedia vídali malé deti špinavé, aj slabo oblečené. Podľa nich žila rodina v neznesiteľnom smrade. Deti tak mali nielen vši, blchy, ale aj ďalšie zápaly. Suseda vraví: "Mali tam veľký bordel." A kamarát detí zase tvrdí: "Boli nahí a z nosa im šli sople. Oni len víno pili..."

Týranie blízkej a zverenej osoby

Rodičov štyroch súrodencov sme dnes doma nenašli, no susedia tvrdili, že sú určite doma. Neotvárajú, lebo sú vraj opití. "Vyšetrovateľ ženu a jej druha obvinil z týrania blízkej a zverenej osoby," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Keď bola situácia neúnosná, sociálne pracovníčky konali a deti museli rodičom vziať. Suseda: "Keď k nim išla sociálka, veľmi to tam smrdelo, ani nešli dnu, ostali iba na chodbe."

Rodičom hrozí 15 rokov za mrežami

Zatiaľ, čo rodičov stíha polícia, deti sú umiestnené v krízovom centre v Moštenici. Tu je o 8-ročného Petra, 5-ročného Samka, 2-ročného Dominika a len jeden a pol ročnú Vanesku dobre postarané. "Deti prišli vo veľmi zlom psychickom a fyzickom stave," hovorí riaditeľka detského domova Katarína Chudá.

Vinou rodičov sú dvaja starší chlapci výrazne zaostalí. Podľa lekárov je ich mentálny vek na úrovni o štyri roky mladších  detí. Obaja rodičia môžu teraz skončiť za týranie malých detí na 15 rokov vo väzení.

Rómske_deti_osada

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy