Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nezabudnite poplatiť staré pokuty! Inak máte na krku exekútorov
Zdielať na

Nezabudnite poplatiť staré pokuty! Inak máte na krku exekútorov

Ak ste dostali pokutu od mýtnej polície a nezaplatili ste ju, mali by ste zbystriť pozornosť. Policajti vám dávajú poslednú možnosť, ako sa vyhnúť exekúcii. Nepomôže vám ani splátkový kalendár. Zaplaťte, alebo budete pykať. Musí to byť už z tejto výplaty...

Zaplatiť treba do marca

Policajné prezídium totiž prišlo s ultimátom. Ide o pokuty za diaľničné známky či mýtne jednotky. Týka sa to teda nielen jednotlivcov, ale aj firiem. "Ide o priestupky, ktoré spáchali dlžníci neuhradením poplatku za užívanie diaľnic, rýchlostných ciest a ciest prvej triedy do konca marca roku 2010," upozorňuje policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Ak teda máte doma zabudnutý blok, alebo nerešpektujete splátkový kalendár, prvého marca vás dajú na exekúciu. Okrem zákonnej pokuty vám teda pribudnú trovy exekúcie - a práve tie sú v mnohých prípadoch vyššie než pokuta!

Súčtom pokút vyjde až 2 milióny eur!

Ide o takmer dva milióny eur. Je to 80 % celkovo udelených pokút na diaľniciach. V ohrození je aj množstvo cudzincov, pri platbe totiž veľakrát zadajú zlý variabilný symbol. Policajti potom musia zisťovať, kto pokutu vlastne zaplatil.

Známi sú tiež špekulanti. Tí kalkulujú s tým, že ak nezaplatili viacero pokút, požiadajú o zlúčenie pri exekúcii, a tak zaplatia exekútorské poplatky iba raz. Také jednoduché to však nie je... Zo všetkých možných riešení je najjednoduchšie prvé: do marca zaplatiť pokutu. Exekútori v tomto prípade s náporom práce nepočítajú.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy