Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kostra vykopaná pri Rimavskej Sobote - obeť mafiánskej vraždy
Zdielať na

Kostra vykopaná pri Rimavskej Sobote - obeť mafiánskej vraždy

Potvrdené! Telesné pozostatky, ktoré vykopali koncom novembra pri Rimavskej Sobote, patria Lučenčanovi, prezývanému Kálmi. Ten zmizol v lete v roku 1999 a pravdepodobne sa stal obeťou mafiánskej vraždy. Miesto, kde bolo jeho telo zakopané, ukázal policajtom obvinený Karol B.

Údajný člen podsvetia, Rimavskosoboťan Karol B., prehovoril vo vyšetrovacej väzbe. Jednou z informácií, ktoré prezradil policajtom, bolo aj to, že vie, kde sa nachádzajú telesné pozostatky mŕtveho muža. "Môj klient uviedol, že chce ukázať miesto činu. Jedného závažného trestného činu," hovorí František Polák, obhajca Karola B.

Vražda z roku 1999, obeťou muž prezývaný Kálmi

V lese pri Nižnej Pokoradzi kopali policajti najskôr v októbri, Bodoky sa však pomýlil a na miesto sa vrátili opäť v novembri.  Nelegálny hrob s kostrovými pozostatkami našli po štyroch dňoch výkopových prác. Obvinený Karol prezradil aj meno obete, uviedol, že by malo ísť o vtedy 29-ročného Kolomana, prezývaného Kálmi, z Lučenca. Čakalo sa však na výsledky DNA. Tie hovorkyňa prezídia Denisa Baloghová nepotvrdila ani dnes: "Vzhľadom na postup vo vyšetrovaní priebežné informácie k výsledkom kriminalistických expertíz nie je možné poskytnúť."

To, že z výsledkov DNA je zrejmé, že ide o Kolomana Horvátha, nám potvrdila až jeho rodina. Hoci bol nezvestný niekoľko rokov, jeho najbližší stále dúfali, že sa vráti. Správu, ktorá potvrdila jeho smrť, znášajú veľmi ťažko. "Zavolali, aby sme si ho išli vyzdvihnúť. Taká správa prišla, a naozaj iba tie kosti nám doniesli, pani. To ma najviac bolí," hovorí s plačom matka obete.

Rodina verí, že vrahovia budú potrestaní

Telo mladého Lučenčana ležalo takmer trinásť rokov v ilegálnom hrobe. Až teraz ho jeho rodina mohla dôstojne pochovať. Na to, čo sa vlastne pred rokmi stalo, doteraz nenašli vysvetlenie. Popierajú však, že by ich syn robil niečo nelegálne a musel za to pykať. "Písali o ňom, že bol díler. Na čo ho špinia, ešte aj v tej zemi, na čo?!," vzlyká pani Júlia, mama nebohého Kolomana.

Hovorkyňa prezídia neuviedla ani to, či v súvislosti s nájdenými pozostatkami už začali trestné stíhanie. Rodina nebohého Kolomana však verí, že jeho vrahovia budú spravodlivo potrestaní.

Kostra_Rimavská Sobota_vražda_mafiánska

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy