Skoro jasno
15°
Bratislava
Ondrej (39) terorizoval listami exmanželku, hrozia mu 3 roky
Zdielať na

Ondrej (39) terorizoval listami exmanželku, hrozia mu 3 roky

Od septembra minulého roku sa trestný zákon rozšíril o nový trestný čin - nebezpečné prenasledovanie, alebo stalking. 39-ročný Ondrej z Rimavskej Soboty je podľa našich informácií vôbec prvým človekom v Banskobystrickom kraji, ktorého z tohto trestného činu obvinili. Dlhšiu dobu terorizoval svoju exmanželku prostredníctvom listov.

39-ročná Valentína dostávala do schránky desiatky listov. Odosielateľom všetkých bol jej exmanžel a ich obsah podľa nej naháňal strach. "U ženy vzbudil dôvodnú obavu o jej život a zdravie, čím sa podstatne zhoršila kvalita jej života," vraví hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Otec obvineného dodáva: "Kadejaké papiere jej vypisoval, schránku jej rozbil, chlapca jej napadol a takéto hlúposti."

Nielen nebezpečné prenasledovanie, ale aj vyhrážanie

Žena nechcela konkretizovať, čo presne v listoch stálo, v poslednom
čase jej však vypisoval, že ju počká na konkrétnom mieste a ona dostala strach. Oznámila to preto na polícii. Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica: "V tomto prípade polícia obvinila muža z prečinu nebezpečného prenasledovania. Muža však polícia obvinila aj z prečinu nebezpečného vyhrážania."

Mužovi totiž pravdepodobne nestačilo, že znepríjemňuje život svojej exmanželke, ale vyvršoval sa aj na svojom otcovi, ktorý ho po rozvode
prichýlil. "Viackrát sa mi vyhrážal, aj predtým. Iba nadával a hlúposti robil vždy," hovorí Ondrejov otec.

Otec ho vyhodil, tak rozrúbal dvere krompáčom

Pán Samuel dal svojmu synovi niekoľkokrát šancu, no v posledných dňoch bolo jeho správanie na nevydržanie. "Povedal som si, že dosť, tak dosť. Dal som mu veci pred bránu a nech si ide, kam chce," došla trpezlivosť nešťastnému otcovi.

Keď Ondrej zistil, že otec ho chce vyhodiť, začal vyvádzať. "Veci pohádzal naspäť, bránu preskočil a ku dverám tuto k tej chodbičke. Chytil za kľučku, vytrhol ju, lebo bolo aj to zamknuté. Zobral krompáč, dvere rozrúbal," opisuje vyčíňanie Ondreja jeho otec.

Ondrej tvrdí, že to naňho narafičili

Policajti ho po tomto incidente zatvorili do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Ondrej na súde tvrdil, že netuší, prečo ho chcú zatvoriť a tváril sa, akoby mu všetci ublížili. Ukrivdene tvrdí: "Vyhodila ma žena, rodina a narafičili to tak, že ja som rozbil všetko. A dodnes neviem prečo, kvôli čomu som tu."

To, že svojej exmanželke písal listy, nepoprel. Žiadal v nich vraj len vysvetlenie, prečo mu bola neverná. 39-ročný Ondrej bude stíhaný väzobne a za prečiny, z ktorých je obvinený, mu hrozí pobyt za mrežami na 6 mesiacov až 3 roky.

Schránka_ruka_list

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy