Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dievča (18) v horiacom dome! Ratovala ju mama, psíkov nenašli...
Zdielať na

Dievča (18) v horiacom dome! Ratovala ju mama, psíkov nenašli...

Rodina zo Štitár pri Nitre prišla o strechu nad hlavou. Zhorel im rodinný dom, ktorý dokončili len pred pár rokmi. Keby sa však práve nevrátila domov z práce matka, prišli by možno o oveľa viac... Požiar sa tak rýchlo šíril, že okrem strechy zasiahol aj miestnosti v dome. Hasičom sťažoval prácu silný mráz.

Dievča sa ledva dostalo z domu

"Som ani nepočula, ani som necítila dym... Až potom som počula búchanie na dvere a potom som už len hľadala kľúče, nevedela som otvoriť, dym bol všade a všetko horelo," spomína na chvíle hrôzy otrasená Nikola. 18-ročné dievča bolo totiž v čase požiaru v dome.

Na oheň a hustý dym ju upozornila mama, ktorá sa práve vracala z práce. Požiar totiž zachvátil strechu luxusného domu a šíril sa veľmi rýchlo. Majitelia aj susedia sa snažili do príchodu hasičov hasiť na vlastnú päsť, bolo to však nemožné. "Boli zamrznuté hadice, nedalo sa nič robiť," komentuje sused.

Hasičom mrzlo všetko, psíkov zatiaľ nikto nenašiel

Išlo o tak rozsiahly požiar, že hasiči z Nitry si na pomoc zavolali aj kolegov z okolia. Plamene totiž zachvátili takmer celý dom, prístavbu a ohrozovali aj dom v susedstve.

Pre silný mráz hasičom primŕzala aj voda v hadiciach. Museli pre silné zadymenie použiť aj dýchacie prístroje. Rodina sa len so slzami v očiach dívala na skazu. Z domu si nestihli zobrať nič. "Psíkov som tam mala, učebnice, šaty, všetko," hovorí Nikola.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy