Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Horelo 150 ton slamy! Hasiči bojovali dvanásť hodín
Zdielať na

Horelo 150 ton slamy! Hasiči bojovali dvanásť hodín

Rozsiahly požiar skladu so slamou v Novom Tekove dal hasičom poriadne zabrať. Dostať oheň pod kontrolu nebolo jednoduché ani po niekoľkých hodinách. Levickí hasiči zasahovali na mieste ešte aj večer. V areáli chovajú vzácne kone a preto nemohli slamu nechať len tak dohorieť.

Ešte včera ráno krátko po šiestej hodine šľahali plamene v žrebčíne do výšok. Hasiči z Levíc a ich kolegovia z Mochoviec počas dňa museli najskôr až 150 ton slamy ochladzovať.

300 balíkov, každý vážil okolo 500 kilogramov

Už večer bolo jasné, že hasiči urobili poriadny kus práce, ale stále nemali vyhraté. Pomocou strojov museli ešte slamu postupne  odvážať preč a tam ju zalievať vodou. "Baly sa vynášali von do hnojiskových jám, ktoré boli prázdne a tam sa kontrolovane spaľovali," informoval Branislav Štefanický, riaditeľ OR HaZZ Levice. "Zhorelo zhruba 300 balíkov slamy. Jeden balík váži v priemere okolo 500 kilogramov," ponúkol obraz o množstve horiacej slamy bývalý majiteľ Miroslav Tároš.

Celý zásah sťažoval aj fakt, že všetko bolo zahalené kúdolmi  dymu. Tým pádom tam bola znížená viditeľnosť a navyše museli hasiči používať dýchacie prístroje.

Požiar niekto spôsobil úmyselne

Kone, ktoré v žrebčíne chovajú, boli, našťastie, v dostatočnej vzdialenosti. Vozidlá s cisternami bolo treba neustále dopĺňať a aj každú pol hodinu chodili čerpať vodu do Hrona v blízkosti. Po dvanástich hodinách sa rozsiahly požiar hasičom podarilo dostať pod kontrolu. Škody, ktoré oheň spôsobil sa vyšplhajú na tisícky eur. Všetko vyzerá tak, že sklad so slamou niekto úmyselne podpálil.

Požiar_150 ton_slama

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy