Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Róbert (29) pokojne spal, policajti ho zachraňovali z plameňov
Zdielať na

Róbert (29) pokojne spal, policajti ho zachraňovali z plameňov

Z horiaceho domu zachránili policajti v obci Želiezovce 29-ročného muža. Požiar spôsobila zapálená sviečka, od ktorej sa chytilo domáce zariadenie v izbe. Róbert si však nič nevšimol a pokojne spal. Odvážni policajti, našťastie, zasiahli včas.

29-ročný Róbert bol na návšteve u bývalého spolužiaka. Muži spolu čo to popili. Zoltán opitého kamaráta uložil spať a odbehol z domu preč. "Dal som ho spať na matrace. Elektriku nemáme, zapálil som mu teda sviečku, aby videl, keby šiel na záchod," hovorí obyvateľ domu Zoltán.

Horiaca sviečka sa prevrhla a z domu sa začal valiť hustý dym. Požiar si všimli susedia a zavolali policajtov. Tí sídlia v blízkosti a k domu sa dostali za pár minút. "Cítili sme, že niečo horí a z okna sa valil dym," vysvetľuje policajt OO PZ Želiezovce Juraj Hubáček.

Izby boli zadymené, Róbert pokojne spal

Policajti, ktorí prišli na miesto požiaru, ani na chvíľu nezaváhali, dokonca nepočkali ani na hasičov a vbehli do horiaceho domu. "Miestnosti boli zadymené, svietili sme si baterkami, ale veľa sme nevideli," vraví druhý zasahujúci policajt Gustáv Nôta.

V prvej izbe muži zákona natrafili na Róberta, ktorý spal tak, akoby sa nič nedialo. "Ten človek bol v prvej miestnosti, nohy mu trčali spod postele, takže sme ho rýchlo našli," opisuje zásah Juraj Hubáček a Gustáv Nôta ho dopĺňa: "Hlavu mal prikrytú paplónom a s nami nekomunikoval, akoby bol v bezvedomí."

Zobrali ho pod pazuchy, pre domom sa prebral

Spolu s mestskými policajtmi títo dvaja muži 29-ročného Róberta dostali von. Včasným zásahom mu tak zachránili život. Nebyť ich odvahy, všetko sa mohlo skončiť tragicky. "Zobrali sme ho pod pazuchy a vyniesli sme ho pred dom. Pán sa potom prebral," opisuje šťastný koniec policajt OO PZ Želiezovce Juraj Hubáček.

Požiar_Želiezovce_policajti

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy