Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nemocnica nemala prúd, zomrelo osem novorodeniatok
Zdielať na

Nemocnica nemala prúd, zomrelo osem novorodeniatok

Až 8 novorodeniatok zomrelo v krátkom čase v nemocnici, ktorá sa potýka s častými výpadkami prúdu. Lekári i personál tvrdia, že prístroje udržiavajúce deti pri živote, pri výpadkoch fungujú ďalej. Niečo iné ale tvrdia rodičia mŕtvych bábätiek!

Manuálne pumpovanie kyslíka?!

"V ničom nie je poriadok. Sestričky menia ohrievače po pol hodine, pretože pre výpadky nemôžu zohrievať naraz všetky bábätká. Ani môjho syna nedali do inkubátora," sťažuje sa jedna z mamičiek v ruskej nemocnici v meste Nalchik na Severnom Kaukaze.

Za necelé dva týždne tu totiž zomrelo až 8 bábätiek! Verejnosť však ostala šokovaná po výpovedi mamičiek, podľa ktorých sa na oddelení intenzívnej starostlivosti stretávajú s častými výpadkami prúdu. Jedna z nich bola dokonca svedkom toho, ako pri jednom pumpovali sestričky a lekári novorodencom kyslík manuálne...

Nemocnica odmieta spojitosť s výpadkom prúdu

Vedenie nemocnice priznalo problémy s prerušovanými dodávkami energie. Spojitosť so zvýšenou úmrtnosťou detí ale odmietajú. Prípadom sa začala zaoberať aj miestna polícia.

Pre vážne podozrenia zo zanedbania starostlivosti odstúpila aj miestna ministerka zdravotníctva. Až 7 z 10 bábätiek, ktoré v nemocnici zomreli za ostatný čas bolo napojených na dýchacie prístroje. A tie nefungujú bez prúdu.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy