Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bábätko (†1) sa prepadlo pod zem! Nemuselo sa to stať...
Zdielať na

Bábätko (†1) sa prepadlo pod zem! Nemuselo sa to stať...

Tragédii v ruskom meste Bryansk, pri ktorej malé dieťa spadlo do kanalizačného potrubia, sa dalo zabrániť. Podľa odborníkov mali matka s dieťaťom obrovskú smolu preto, lebo pod chodníkom viedlo dlhodobo poškodené betónové potrubie. Jeden a pol ročné bábätko unášala voda v potrubí viac ako 6 kilometrov. A to maličký Kiril nemohol prežiť.

Roztomilý chlapček menom Kiril. S mamou boli na prechádzke. V okamihu, keď prechádzali námestím, pod ženou s dieťaťom v kočíku sa prepadla zem. To, čo nasledovalo potom, bolo peklo. Dieťa prúd silne tečúcej vody vtiahlo do kanalizačného potrubia. Jeho mama sa stihla zachytiť o okraj prevalenej betónovej rúry.

Poškodené vodovodné potrubie

K tejto tragédii došlo aj preto, že žena s dieťaťom kráčala po chodníku, ktorý bol vydláždený betónovými kockami. Akonáhle stúpili na poškodenú časť potrubia, kocky sa pod ich váhov jednoducho prepadli.

A čo teda stalo, keď sa chodník pod relatívne malým zaťaženým prepadol? Tu vidíte, ako dokáže tlak zeminy poškodiť potrubie s vodou. Popraskané betonové kusy prúd vody odnesie rovnako, ako aj zeminu nad poškodeným potrubím.

Nešťastie spôsobila dutina

Práve takto zrejme v Bryansku medzi chodníkom a potrubím vznikla dutina, ktorá sa zákonite musela prevalí aj pod malým zaťažením. A práve tým bola nešťastná matka a maličkým Kirilom v kočíku. 

Podľa posledných informácií vyšetrovateľov tejto tragédie, dieťa prúd vody v zaplnenom potrubí unášal viac ako 6 kilometrov. Vodári utopené dieťa našli až na druhý deň...

Rusko_bábätko_prepadnutý chodník_smrť

LIFE.RU

Súvisiace články

Najčítanejšie správy