Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Súdy 2011: Stalo sa uplynulý rok...
Zdielať na

Súdy 2011: Stalo sa uplynulý rok...

Rok 2011 bol bohatý na súdne procesy. Niektoré súdne procesy trvali krátko, niektoré boli poriadne zdĺhavé. Pozrite si prehľad tých "najsúdnejších" súdnych procesov.

Roman Červenka

V januári krajský súd v Bratislave oslobodil Romana Červenku, ktorý sa v roku 2008 preslávil útekom z okna na toalete v nemocnici. Tam ho strážila policajná hliadka. Stíhaniu čelil pre podozrenie zo spáchania bankovej lúpeže v Rači. Za jeho čin mu hrozil doživotný trest.

Nigérijčan pašoval drogy v tele

Dvanásť rokov za mrežami. To je trest, ktorý v lete potvrdil bratislavský Krajský súd pre Raymonda Ofoedu. Prvý z pätice Nigérijčanov, ktorý prepašoval na Slovensko kapsule s drogami vo vlastnom tele, sa pred súdom bránil, že konal pod nátlakom a požadoval prítomnosť tlmočníka do svojej rodnej reči IGBO.

Prepad stupavskej herne

Pred súd sa postavila aj trojica mužov, ktorá má podľa obžaloby na svedomí prepad stupavskej herne, kde v máji 2007 prišiel o život jej majiteľ. S verejným pojednávaním sa originálne vysporiadal jeden z údajných páchateľov, keď si na chodbe Justičného paláca zakrýval tvár papierom. Nezabudol však na dômyselné otvory na oči, aby trafil do pojednávacej miestnosti.

Mafiánske vraždy na bode mrazu

Na mŕtvom bode po vyše roku od začiatku procesu zostáva aj kauza mafiánskych vrážd v bratislavskom podsvetí spred siedmich rokov. Z popravy Petra Havasyho a Karola Patasyho st. viní polícia údajných členov zločineckého gangu Takáčovcov. V marci pred súdom vypovedali aj muži z konkurenčných skupín Sýkorovcov a Piťovcov, ktorí neskôr sami skončili vo väzbe pre podozrenie z inej trestnej činnosti. Všetky jesenné termíny pojednávania však boli odročené.

Údajne dohnal otca so synom k samovražde

Okresný súd v Dunajskej Strede riešil prípad Dyoýza Rigóa, ktorý čelí obžalobe pre vydieranie, podvod a spreneveru. Práve prvý skutok mal vlani dohnať k samovražde otca so synom, ktorí s obesili v záhrade rodinného domu. Mladšia z obetí mala pod pazuchou ukrytý list na rozlúčku, v ktorom sa píše o podiele obžalovaného na ich smrti. Podľa obhajoby však chýba znalecký posudok, ktorý by overil pravosť písma. Rigó sa dostal z väzby na slobodu. Z účasti na väčšine pojednávaní sa ospravedlnil.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy