Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Jarku (†5) zabila socha, obvinili jej dedka
Zdielať na

Jarku (†5) zabila socha, obvinili jej dedka

V Medzilaborciach, v areáli mini skanzenu, pred vyše polrokom drevená plastika zabila malé dievčatko. Matka nebohej Jarky sa s tým dodnes nedokázala vyrovnať. Bolo to jej jediné dieťa. Príbuzní nechápu, že za smrť malého dievčatka vraj môže jej vlastný dedko. Je obvinený z prečinu usmrtenia.

Pred siedmimi mesiacmi privalila v miniskanzene v Medzilaborciach 140-kilogramová socha malé dievčatko. Jarka bola práve na prechádzke so svojím starým otcom. Tá sa skončila strašnou tragédiou, z ktorej sa matka dievčatka doteraz nespamätala. "Ja som nevedel o tom, že to nie je upevnené a zakotvené," povedal vtedy nešťastný dedko.

Rómovia mali skanzen radi

Podľa primátora mesta bol mini skanzen v tom čase pre verejnosť uzatvorený z dôvodu prebiehajúcej rekonštrukcie. "Dostali sa tam nedopatrením, alebo preliezli plot. To neviem, to nikto nepátra po tom. Dosť na tom, že brána bola uzatvorená a dostali sa tam neoprávnene," komentoval primátor Ivan Solej.

Trestaný má byť dedko dievčatka

Areál skanzenu údajne Rómovia navštevovali veľmi radi. "Bolo otvorené, aj môj syn tam oslavoval narodeniny," tvrdia miestni. Podľa niektorých sochy upevnené nemusia byť, len sa po nich nesmie loziť, iní tvrdia opak. V každom prípade mesto po tomto incedente sochy z objektu odstránilo.

Humenský policajný vyšetrovateľ však na dedka nebohej Jarky vzniesol obvinenie pre prečin usmrtenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest vo výške 2 až 5 rokov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy