Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rómske deti zbili starčeka pre 15 eur
Zdielať na

Rómske deti zbili starčeka pre 15 eur

Štyria chovanci Detského domova v Spišskej Belej napadli večer v meste 76-ročného muža. Do starčeka mali sotiť a zhodiť ho na zem, následne mu ukradli 15 eur. Napadnutého museli ošetriť záchranári. Išlo pritom o chlapcov len vo veku 14 a 12 rokov. Prípad už vyšetruje polícia.

Starčeka napadli chlapci z detského domova

"Čo som dostal po hlave, už neviem, ta to mám pokopané, nohavice skrvavené," spomína starček na bitku. Odzadu totiž dostal úder do hlavy a viac si podľa vlastných slov nepamätá. Keď ležal na zemi, chlapci ho mali aj kopať a okradnúť o 15 eur. Starčekovi na zemi pomohli tri okoloidúce.

Polícia prípad prešetruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Keďže je trestná zodpovednosť až od 15 rokov a dvaja z chlapcov majú 14 a ďalší dvaja 12 rokov, nehrozí im v podstate nič. Chlapci sú odchovanci belanského detského domova.

Podľa detí mal starček rasové narážky

"My nemôžeme médiám poskytovať žiadne informácie," povedali nám zamestnankyne domova a odkázali nás do centrály v časti Spišská Belá. Aj tu však s nami odmietli komunikovať. "Teraz som sa cez telefón dozvedela, že nemôžeme poskytnúť kontakt ani na pani riaditeľku."

Dočkali sme sa až na Ústredí práce, sociálnych vecí a rodiny. Prípad vraj šetrilo vedenie detského domova spolu s psychológom a špeciálnym pedagógom. Chlapci podľa hovorkyne tvrdia, že mal starček rasové narážky a jeden z nich sa neovládol Všetci štyria tak istý čas majú chodiť na prechádzky len v sprievode vychovávateľov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy