Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rýchla jazda na motorke zabila mladého otca dvoch detí
Zdielať na

Rýchla jazda na motorke zabila mladého otca dvoch detí

Pri obci Alekšince, neďaleko Nitry, si divoká jazda na motorke vyžiadala život mladého človeka a otca dvoch detí. Branislav smeroval na motorke za svojou manželkou, z neznámych dôvodov však jazdil v protismere. Stačil iba mierny náraz do auta, ktoré išlo oproti, a mladý muž spadol tak nešťastne, že na mieste zomrel.

28-ročný motorkár išiel v protismere, keď zo zákruty, ktorá bola pred ním, vyšlo auto, a on sa mu už nedokázal vyhnúť. Zrážka síce nebola silná, no napriek tomu na ňu doplatil životom.

"Povedal som akurát, že ide strašne rýchlo a že ide po ľavej strane. To je všetko, čom som stačil povedať a nasledoval náraz," hovorí svedok nehody František Hrebík.

Motorkár vrazil do zadnej časti auta a následne vyletel do poľa, kde skončil na zemi. Prilba mu pri tom pravdepodobne zletela a utrpel utrpel devastačné poranenia hlavy. "Utekali sme za ním, skúšali sme mu tep, už nedýchal, mozog mal vytečený," vykresľuje tragický obraz nehody jej svedok.

Na vjazd do zákruty vôbec nereagoval

Prečo Branislav jazdil na motocykli v protismere, si nevie vysvetliť ani súdny znalec, ktorý bol na mieste.  Do protismeru prešiel pravdepodobne už pred zákrutou. Osudnou sa mu ale stala tiež vysoká rýchlosť. "Zo smeru stopy to vyzerá tak, ako keby tou zákrutou prechádzal rovno. To znamená, že vôbec nereagoval na vjazd do zákruty," vraví súdny znalec z odboru dopravy Jozef Veverka.

28-ročný motorkár mal dve deti

Branislav pracoval ako SBS-kár. Na motorke, ktorá ho napokon pripravila o život, jazdil asi mesiac. V čase nehody bol na ceste za svojou manželkou, s ktorou mali dve malé deti. "28-ročný motocyklista utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Alkohol u mŕtveho vodiča zistí pitva," hovorí Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Motorku zaistili policajti. Podrobnejšie budú skúmať aj to, v akom bola technickom stave.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy