Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
SVEDOK: Motorkárovi Matejovi (†27) sme masírovali srdce. Nezvládol to
Zdielať na

SVEDOK: Motorkárovi Matejovi (†27) sme masírovali srdce. Nezvládol to

Na obchvate pri Tornali sa stala tragická dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol život mladého zodpovedného motorkára, 27-ročného Mateja. Išiel sa len prejsť so svojou priateľkou Majkou, no domov sa z prechádzky už nevráti. Jeho život ukončila pravdepodobne chyba vodiča osobného auta. Viac zisťovala reportérka Edita Hutková.

"Okamžite sme zastavili a snažili sme sa poskytnúť prvú pomoc," spomína na hrôzostrašnú zrážku jeden zo svedkov. "Ostatní prichádzajúci vodiči urobili to isté... Jazdec motorky bol zakliesnený pod autom, bol v bezvedomí. Snažili sme masírovať mu srdce, dať umelé dýchanie." "Spolujazdkyňa sa nachádzala mimo vozovky v jarku, pomáhali sme RZP-čke naložiť ju do vozidla, javila známky života, lebo komunikovala," dodáva Jokmann, veliteľ zásahu v Tornali.

51-ročný muž z Rimavskej Soboty práve smeroval od Rimavskej Soboty na Košice, zrejme však minul odbočku a v priraďovacom pruhu chcel podľa doterajších zistení polície svoje auto otočiť. Zrejme sa však zabudol presvedčiť, či má voľnú cestu. A tak vošiel do cesty Matejovi a Majke z Rimavských Zálužian.

Chlapec aj napriek pomoci okoloidúcich vodičov neprežil prevoz do rimavskosobotskej nemocnice. Podľa kamarátov však jazdil vždy zodpovedne. V jeho rodnej obci zavládol obrovský smútok. Jej obyvatelia myslia aj na Matejovu priateľku, ktorá s vážnymi zraneniami panvy a nohy leží stále v nemocnici.

Vodič osobného auta utrpel ľahké zranenia, alkohol mu však polícia nenamerala. To, či sa pod tragédiu podpísala jeho nepozornosť, potvrdí až po ukončení vyšetrovania. Dôležitý bude aj záver znalca z odboru cestnej dopravy, či pitva u vodiča motorky.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy