Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Teroristi a Slovensko? Štyridsať cieľov na výber...
Zdielať na

Teroristi a Slovensko? Štyridsať cieľov na výber...

Aj keď útoky v Nórsku sú podľa všetkého výsledkom šialeného plánu jedného človeka, Európa zostáva v strehu! Teroristická hrozba totiž dostala nový rozmer - zaujímavé už nemusia byť len silné ekonomiky. Zaútočiť môžu kdekoľvek a čo je ešte horšie, priamo zvnútra. V pohotovosti sú aj naše bezpečnostné zložky.

Ak by totiž teroristi namierili útok proti Slovensku, na výber majú minimálne 40 strategických cieľov. Našim najslabším miestom a lákadlom zároveň je však nepripravenosť. Ak by teroristi udreli, obete môžeme počítať v stovkách a možno aj v tisícoch.

Útok môžu namieriť proti ľuďom, inštitúciám, alebo strategickým objektom, ktorých má Slovensko  asi 40. A to vrátane dvoch jadrových elektrární, chemických závodov či vodných diel, ako je Gabčíkovo.

Útok takýchto rozmerov je však podľa odborníkov veľmi nepravdepodobný. Ak by k nemu došlo, môže byť namierený aj na našu metropolu. Zo všetkých možných miest v hlavnom meste bude asi najlákavejšie namieriť zbrane na prezidentský palác. Ten je totiž priamo v centre najrušnejšieho uzla. Denne sa tam totiž premelú tisícky ľudí.

tv joj/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy