Jasno
28°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Opitý vodič zranil na akcii šiestich ľudí. Dve deti boli v kritickom stave
Zdielať na

Opitý vodič zranil na akcii šiestich ľudí. Dve deti boli v kritickom stave

SABINOV/PREŠOV/KOŠICE / Vodič, ktorý včera (25.5) na súťaži vo varení gulášu vrazil autom do ľudí a ušiel, strávil noc v policajnej cele. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci troch trestných činov. Jedno z detí, ktoré včera previezol vrtuľník do nemocnice, sa muselo podrobiť operácii. Tú ma za sebou už aj chlapec, ktorého previezli do prešovskej nemocnice.

​Vodiča predviedli policajti včera večer v putách na miesto, kde sa ho podarilo zadržať. Pri nehode spôsobil zranenia šiestim ľuďom. Dve malé deti utrpeli tak vážne zranenia, že ich do nemocnice museli previezť leteckí záchranári.

"Dieťa, ktoré utrpelo vážny úraz podstúpilo na našej klinike úrazovej chirurgie dnes dopoludnia operáciu. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný. Dieťa je hospitalizované na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny," uvádza hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Operačnému zákroku sa muselo podrobiť aj ďalšie zranené dieťa, ktoré previezli pozemní záchranári do prešovskej nemocnice. Tu previezli aj dvoch zranených dospelých. "Všetci traja sú mimo ohrozenia života. Utrpeli stredne ťažké a dieťa ťažké zranenie," informuje PR manažérka Fakultnej nemocnice J. A. Reimana Martina Pavliková.

Muž (59), ktorý to má na svedomí, bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia. Krátko po zadržaní bol podrobený opakovaným dychovým skúškam. Vo všetkých prípadoch výsledok presiahol dve promile. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie vo veci troch trestných činov.

"Krajský vyšetrovateľ v danom prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecné ohrozenie, spáchaného v súbehu s trestným činom neposkytnutie pomoci a trestným činom ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," hovorí hovorkyňa prešovského Policajného zboru Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy