Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zrýchlil a vrazil do detí, tvrdia svedkovia nehody: Vodič zranil 6 ľudí
Zdielať na

Zrýchlil a vrazil do detí, tvrdia svedkovia nehody: Vodič zranil 6 ľudí

ČERVENÁ VODA / Na ranči, na ktorom sa konala súťaž vo varení guľášu, terénne auto vpálilo do ľudí, medzi ktorými boli aj tri malé deti. Dve z nich museli previezť v ťažkom stave vrtuľníkom do nemocnice. Opitý vodič ušiel z miesta nehody.

Stalo sa pred druhou hodinou popoludní. Pokojnú akciu narušil arogantný vodič, ktorý s terénnym autom vpálil medzi ľudí. Zranil 6 ľudí, z toho tri deti. Na miesto bolo vyslaných viacero pozemných ambulancií a dva záchranárske vrtuľníky. Jeden viezol do košickej nemocnice s ťažkými zraneniami 4-ročného chlapčeka, druhý len 5-ročné dievčatko, ktoré museli uviesť do umelého spánku.

Svedkovia nehody: Mysleli sme si, že nemá brzdy

"My sme si mysleli, že nemá brzdy a on ešte pridal a vrazil do tých ľudí, kde boli aj deti," vyjadrili sa svedkovia. Podľa veliteľa zásahu Michala Perdika boli na mieste tri ťažko zranené deti. "Na základe promptnej reakcie operačného strediska ako aj policajných hliadok zo Sabinova bol podozrivý vodič v krátkom čase vypátraný a obmedzený na osobnej slobode," doplnila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Vodiča sa podarilo dolapiť v jednej z úzkych ulíc neďaleko centra Sabinova. Tu vrazil do stĺpa elektrického vedenia. 59-ročný muž bol podrobený opakovaným dychovým skúškam. Vo všetkých prípadoch výsledok presiahol dve promile. Prípad si na mieste prevzal policajný vyšetrovateľ. Vodič skončil v putách a v policajnom aute. Svedkovia, ktorí videli jeho zadržania, tvrdia, že ho policajti museli krotiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy