Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pochovali Elenku (†29), druhú obeť kanibala z Kysaku
Zdielať na

Pochovali Elenku (†29), druhú obeť kanibala z Kysaku

V Oravskom Veselom dnes bolo pochmúrne. Vyše 400 ľudí bolo odprevadiť na svojej poslednej ceste druhú obeť údajného kanibala z Kysaku, 29-ročnú Elenku. Rodičia ju s nádejou hľadali celý rok, verili, že sa im raz domov vráti živá. Spôsob, akým zomrela, však šokovaní ľudia nedokážu uveriť.

Aj druhá obeť už odpočíva v pokoji. Vo štvrtok popoludní pochovali Elenku, podľa obyvateľov Veselého tiché a pokojné dievča. Jej telo uložili do hnedej rakvy, ktorá bola počas celého obradu zatvorená. Najemotívnejšie prežívala poslednú rozlúčku so svojou dcérou jej mama.

Nikomu sa na pohrebe o celej tragédii hovoriť nechcelo. Aj napriek sa však všeličo povráva. Viacerí sú napríklad presvedčení aj o tom, že nešlo o kanibala, ale človeka obchodujúceho s ľudskými orgánmi. "Nech odpočíva jej porušené telo v pokoji," komentoval miestny farár.

Zvláštne však bolo, že obyvatelia aj v prípade Elenky hovoria o skrate. "Veľmi tiché dievča a dobré, takého dievčaťa dobrého na blízkom okolí nebolo," spomína si suseda. "Bola taká, že väčšinou na nete, asi to bol skrat," komentovali ďalší obyvatelia Oravského Veselého.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy