Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad kanibala z Kysaku: Doteraz nezverejnené konverzácie s obeťou
Zdielať na

Prípad kanibala z Kysaku: Doteraz nezverejnené konverzácie s obeťou

Celý prípad sa prevalil 10. mája, kedy Slovensko obleteli správy, že pri prestrelke boli postrelení policajt a človek, ktorý na neho strieľal. Nakoniec sa z tejto "nevinnej" prestrelky vykľul prípad, aký na Slovensku ešte nebol.

Kanibalizmus rozvíril vody našej spoločnosti. Muž, ktorý si hľadal na internete svoje obete, sa mal stretnúť s mužom zo Švajčiarska. Ten sa však zľakol a ohlásil to na polícii. Slovenská polícia nasadila agenta, ktorý sa vydával za Švajčiara. Kanibal z Kysaku nakoniec zraneniam po postrelení v nemocnici podľahol.

Postupne sa na povrch vynárali ďalšie prípady, ktoré by mohli súvisieť s prípadom slovenského kanibala. Policajný prezident Jaroslav Spišiak potvrdil, že dve ženské telá, ktoré boli nájdené v lese pri Kysaku, súvisia s týmto prípadom.

Noviny Špeciál s Jánom Mečiarom odvysielali reportáže, ktoré sa týkajú práve týchto dvoch žien. Eleny a Lucie... My vám ich teraz prinášame.

Významnú úlohu v celom prípade zohral internet. Práve tam zrejme údajný kanibal hľadal svoje obete. Dokazuje to aj rozsiahly prepis komunikácie medzi možným vrahom a jeho obeťou, ktorý našli policajti v jej počítači.

Prípad Eleny: Trápili ju depresie, smútok a pocit opustenosti

Prvou známou obeťou kanibala z Východu bola podľa všetkého nezvestná Elena z Oravského Veselia. Tá vraj opakovane túžila po smrti a hľadala si k nej cestu. Bohužiaľ, všetko nasvedčuje tomu, že Elena nakoniec vytúženú smrť aj našla.

Prípad Lucie: " Som presvedčená, že chcem zomrieť...!"

„Som presvedčená, že chcem zomrieť...! O tom ma presviedčať nemusíš, ale čím viacej o tom rozmýšľam, tým viacej sa bojím... tá myšlienka je taká krásna. Zomrieť...“ Tieto slová napísala dvadsaťročná Lucia zo Sniny tri dni predtým, ako zmizla.Adresovala ich mužovi, s ktorým sa dohodla, že ju znesie zo sveta. Dnes je takmer isté, že tým mužom bol údajný kanibal Matej Čurko.

Spoznali sa cez internet, kde Lucia hľadala svojho vraha. Najprv dostala iba tipy na to, ako si siahnuť na život. Potom ale prišla iná ponuka, a tú podľa všetkého mladé dievča prijalo. Lucia zmizla tretieho septembra 2010. Teraz, o osem mesiacov neskôr, našli policajti v okolí kysackého lesa dve ženské telá. Jedno z nich je zrejme jej.

Podarilo sa nám získať celú konverzáciu medzi Luciou a kanibalom z Kysaku. Prečítajte si komunikáciu, z ktorej mrazí...

Matej Čurko: Slovenský kanibal z Kysaku

Záverečný príbeh je tiež o obeti. Pretože povedzme si na rovinu. Matej Čurko je rovnakou obeťou, ako je možno vrahom. Vlastná úchylka ho asi dohnala k tomu, aby prekročil najsvätejšiu hranicu - vzal život iným. V reportáži odznejú aj autentické správy, ktoré posielal údajný vrah svojej budúcej obeti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy