Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Neúspešný zásah hasičov na sídlisku: V byte našli mŕtvu ženu
Zdielať na

Neúspešný zásah hasičov na sídlisku: V byte našli mŕtvu ženu

POPRAD / Veľmi ťažké chvíle prežívajú príbuzní a priatelia 52-ročnej ženy. V byte na sídlisku Juh v Poprade ju hasiči našli mŕtvu. Polícia nezačala trestné stíhanie.

Hasiči najprv chceli vylomiť zamknuté bezpečnostné dvere. V tej chvíli netušili, v akom stave môže žena byť. Verili, že zásah bude úspešný. "Kvôli rýchlosti a zrýchleniu zásahu sme využili otvorenie cez balkón. Na balkón sme sa dostali pomocou rebríka a balkónové dvere sme otvorili za pomoci jednoduchého náradia," priblížil ​Peter Košár, veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva HaZZ Poprad.

​​Záchranné zložky zalarmovali blízki. Žena dva dni nedvíhala telefón a nijako sa s ňou nemohli skontaktovať. Žiaľ, tento príbeh má ten najsmutnejší koniec. "Preverením oznámenia bolo zistené, že v uzamknutom byte sa nachádzala žena, no už bez známok života. Na miesto privolaný obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie, nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Presné príčiny smrti 52-ročnej ženy by mala odhaliť pitva.

Podobný zásah mali záchranné zložky pred pár dňami aj v Kežmarku. Dvadsiateho druhého marca sa kežmarskí hasiči ponáhľali na sídlisko Sever.
Susedia mali obavy o život staršej ženy, ktorá sa dlhšiu dobu neozývala a nedvíhala telefón. Pomocou rebríka sa dostali hasiči na ôsme poschodie a cez balkón do bytu. Tu našli ženu v zlom stave, ale živú. Následne sa o pacientku postarali záchranári. Žiaľ, popradský zásah nemal takýto koniec. Niekedy je osud silnejší a záchranné zložky bezmocné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy