Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nové skutočnosti o zavraždenej družinárke: Vyjadrili sa svedkovia tragédie
Zdielať na

Nové skutočnosti o zavraždenej družinárke: Vyjadrili sa svedkovia tragédie

SENICA / Chladnokrvná poprava bývalej manželky. Senicou otriasla tragédia na akú si mesto nepamätá. Obľúbenú družinárku zastrelil pred školou jej exmanžel. Čakal na ňu, kým skončí v práci. Strelec nakoniec obrátil zbraň proti sebe. Po nebohých zostali dve siroty.

​"Videl som paniu na zemi a utekal som tam. Zbadal som, že má nejaké diery v sebe. Tak som povedal, aby sa jej nechytali, než prídu policajti a záchranári," upresnil svedok tragédie. Študenti počuli 4 výstrely. "Okolo štvrtej tu boli 4 výstrely. Nejaký muž zabil ženu na bicykli," dodal študent. 

Jana sa v osudný deň v škole zdržala dlhšie

Jana pracovala ako družinárka 20 rokov a deti ju zbožňovali. V osudný deň sa v škole zdržala viac, ako zvyčajne. Údajne mali poradu. Nebohá žena pracovala v miestnej škole. Jej bývalý manžel si ju počkal pred bránou, keď z nej vyšla, chladnokrvne ju popravil. S ex-manželom sa pred pár rokmi rozviedli. Pavol ju zastrelil okolo 16:15 h popoludní. Bicyklom smerovala pravdepodobne domov, no prešla len pár metrov. Muž k nej prišiel potichu a bez slova spustil paľbu. Pištoľ mal v legálnej držbe.

​"Kým prišla sanitka som jej chcel poskytnúť prvú pomoc, ale videl som, že je mŕtva," povedal svedok. Muž po chladnokrvnej vražde spred školy odišiel. Všetko sa odohralo pred očami svedkov. "Prišiel pešo a utekal ulicou. Mal rifle, modrú bundu a bielu igelitku. Keď prišli policajti, rýchlo sme im to povedali a išli po ňom," dodal svedok. 

Polícia pracuje s verziou, že útočník popravil družinárku zo žiarlivosti

Desiatky policajtov boli strelcovi v pätách. Podľa informácií TV JOJ ho po meste zachytili aj bezpečnostné kamery. Keď si siahol na život, hliadka bola od neho asi 200 metrov. Pavol sa dal po vražde na útek a prešiel zhruba 2 kilometre až do miestneho parku, kde sa schoval a nakoniec zbraň otočil proti sebe a strelil sa do hlavy.

Okolie základnej školy aj parku, kde došlo k výstrelom, policajti uzavreli. Vyšetrovatelia do rána zaisťovali stopy. Prípad si prevzala Krajská kriminálka, ktorá prípad vyšetruje ako vraždu. Motív zatiaľ nie je známy, no pracujú aj s verziou že Pavol Janu popravil zo žiarlivosti. "Nikto do nich nevidí, nevieme, čo sa stalo. Je to tragédia," opísala svedkyňa. 

Na škole, kde Jana roky pracovala, vyvesili čiernu vlajku a k jej fotke chodia žiaci od rána páliť sviečky. Po nebohých zostali dve dcéry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy