Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pojednávanie s Jánom Slotom sa nekonalo. Dôvodom má byť hospitalizácia
Zdielať na

Pojednávanie s Jánom Slotom sa nekonalo. Dôvodom má byť hospitalizácia

BANSKÁ BYSTRICA / Očakávané pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde s Jánom Slotom museli zrušiť. Dôvodom má byť jeho náhla hospitalizácia. V korupčnej kauze už Slotu minulý rok odsúdili na dvojročný podmienečný trest. Najvyšší súd však rozsudok zrušil a prípad vrátil späť na súd do Banskej Bystrice.

Pojednávanie malo začať v piatok (22.3.) o deviatej ráno. Prišli aj svedkovia, korupčný prípad bývalého šéfa SNS napokon prejednávať ani nezačali. Dôvodom je náhla hospitalizácia Jána Slotu. Podľa jeho obhajcu Pavla Hegera nejde o obštrukciu. "Ten stav naozaj nie je dobrý," dodal. Pojednávanie odročili na koniec apríla. Dovtedy sa bude skúmať Slotov zdravotný stav. 

Sudca naznačil, že nebude trpieť žiadne obštrukcie

"Ak sa nedostaví na aprílové pojednávanie, zariadi sa podľa toho súd a aj ja," skonštatoval prokurátor. Sudca dnes naznačil, že nebude trpieť žiadne obštrukcie a upozornil na možnosť väzby. preveriť dá aj možnosť či je jeho stav možné liečiť v nemocnici pre odsúdených a obvinených v Trenčíne. "Podľa nás na to nie sú splnené podmienky," vysvetlil obhajca Heger. 

Jána Slotu v tejto kauze minulý rok súd uznal za vinného a to za zasahovanie do nezávislosti súdu. Mal ovplyvňovať rozhodnutie v prípade smrteľnej nehody kde došlo k zmierneniu trestu. Dostal dvojročný podmienečný trest, ktorý Najvyšší súd zrušil a preto Špecializovaný súd pojednáva odznova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy