Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján Slota čelí obvineniu z korupcie. Prokurátor navrhuje vzatie do väzby
Zdielať na

Ján Slota čelí obvineniu z korupcie. Prokurátor navrhuje vzatie do väzby

Google News Button Sledovať správy

ŽILINA / Bývalý predseda SNS Ján Slota prišiel o slobodu. Ako je už známe, čelí obvineniu z korupcie. Čin sa údajne stal v roku 2018, teda v čase, keď bol ešte v podmienke. V minulosti ho už odsúdili za pokus o podplácanie po dopravnej nehode, ktorú zapríčinil. Odmietol vtedy dychovú skúšku na alkohol.

Ján Slota mal v minulosti už viackrát problémy so zákonom, no zakaždým obišiel s podmienkou, či pokutou. Vždy sa vyhol väzeniu, ktoré mu teraz hrozí znova. Tentoraz je obvinený za to, že mal zobrať úplatok od svojho známeho, ktorý spôsobil tragickú haváriu na Liptove. Tieto peniaze mal Slota posunúť sudcovi, aby vybavil pre vinníka dopravnej nehody podmienku namiesto väzenia.

"Obvinenému sa kladie za vinu prijatie úplatku v roku 2018 pre sudcu Krajského súdu v Žiline a jeho následné odovzdanie vo výške 5 000 eur s cieľom ovplyvnenia rozhodnutia v konkrétnej trestnej veci," povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tokolyová. 

Už bývalým sudcom, má byť Pavol Polka, ktorý už bol odsúdený za korupčnú trestnú činnosť. Dostal trojročnú podmienku a finančný trest 150-tisíc eur. "Je to skutočne len hon na čarodejnice a trápny pokus o kriminalizáciu môjho otca a nášho mena," uviedol Pavol Slota. 

68-ročný dôchodca Slota je obvinený za zločin prijímania úplatku. Okrem neho v tomto prípade čelia rovnakému obvineniu ďalší dvaja ľudia. Tí sú, ale navyše obvinení aj za prečin podplácania. "Otec bol vždy tŕňom v oku všetkým, ktorí mu nepriali a to trvá 15 rokov. Stále nazýval veci pravdivo bez toho, aby si bral servítku pred ústa," uviedol Pavol Slota. "Prokurátor podal sudcovi návrh na vzatie do väzby z dôvodu obavy," dodala Tokolyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy