Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Medveď v Liptovskom Mikuláši zranil 5 ľudí
Zdielať na

VIDEO: Medveď v Liptovskom Mikuláši zranil 5 ľudí

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Až päť ľudí dnes v Liptovskom Mikuláši utrpelo zranenia po strete s medveďom. Záchranári ošetrili štyroch dospelých a jedno dieťa so škrabancami a ranami po uhryznutí. Zviera sa dostalo do mesta na pravé poludnie. V Liptovskom Mikuláši vyhlásili mimoriadnu situáciu.

72-ročný dôchodca utrpel pri tomto útoku viacero poranení, záchranári ho s otvorenou ranou na hlave previezli do nemocnice. Pani Radka videla vyčíňanie medveďa na vlastné oči. Keď jej prebehol popred auto, bol to šok, no spolu so svojimi priateľmi nestratili duchaprítomnosť. "On prišiel k nemu a hodil ho do stĺpa osvetlenia, ten stĺp sa tam aj rozbil a potom na zemi ešte po ňom chodil, neviem či ho aj driapal," povedala svedkyňa Radomíra.

Údajne malo dôjsť aj k stretu s ľuďmi. "Nahlásené sú dve ľahko zranené osoby pri vedomí. Z toho jedna zranená osoba po strete s medveďom," informovalo OS ZZS na sociálnej sieti. Mesto na situáciu reagovalo zasadnutím krízového štábu za účasti Ministerstva životného prostredia SR, členov združení, TANAPu a prítomný bol aj otec jedného z poškodených. "Podľa predbežných situácií bolo poškodených 5 osôb - 10-ročné dievča, 49 a 58-ročná žena, 32 a 72-ročný muž," píše mesto Liptovský Mikuláš. Medveď prebehol doslova cez celé mesto. Hospitalizovať našťastie nemuseli nikoho.

Eliminovať jedinca je priorita, tvrdí Fabriciousová

"Bude sa snažiť čím skôr, keďže máme identifikovaného jedinca, ho čím skôr eliminovať, to je priorita," povedala poverená riaditeľka sekcie ochrany prírdy a biodiverzity MŽP Vladimíra Fabriciusová. "Zranil 5 osôb, jeden človek takmer prišiel o oko, keď mu pazúrom zadrapil niekoľko centimetrov od oka, už tu nie je čas riešiť synantropné medvede spôsobom plašenia," vyjadril sa predseda výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a ŽP Rudolf Huliak.

Video si môžete pozrieť aj tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy