Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V rybníku našli telo mŕtvej ženy: Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie
Zdielať na

V rybníku našli telo mŕtvej ženy: Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie

DRAHŇOV / V rybníku pri obci Drahňov (okres Michalovce) našli na hladine plávať mŕtve ženské telo. Malo ísť o miestnu obyvateľku.

Polícia ho z vody vtiahla v sobotu podvečer, informuje portál tvnoviny.sk. Spolubývajúca zosnulej 54-ročnej Zity spolu s jej známymi sú presvedčení, že ženu niekto znásilnil a hodil do rybníka. "Išla na stretnutie s nejakým mužom," povedala jej spolubývajúca. Podľa jej slov bolo vidieť, že na sebe po vytiahnutí z vody nemala podprsenku. Okolo krku mala mať omotaný povraz. Nebohá žena podľa dedinčanov istý čas prebývala u jedného z miestnych mužov. "Nemala kde bývať, tak bývala uňho," potvrdil obyvateľ obce. 

Sestra muža, u ktorého nebohá Zita údajne bývala, mala objaviť telo vo vode a privolať pomoc.

Telo ženy plávalo asi 5 metrov od brehu

Hasiči sa k rybníku dostali pomocou štvorkolky, keďže išlo o ťažšie dostupný terén. Telo ženy plávalo na hladine, asi päť metrov od brehu. Po vytiahnutí tela na breh policajti priestor uzavreli páskou. To, ako dlho ležala žena v rybníku a za akých okolností sa tam dostala, už vyšetrujú. Podľa zistení TV JOJ nemala na tele žiadne viditeľné stopy po násilí.

Obhliadajúci lekár nevylúčil cudzie zavinenie. Polícia sa k prípadu zatiaľ vyjadrovať nechce. "Na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy,“ informovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Podľa jej tvrdení polícia miesto dôkladne zdokumentovala. "Poverený príslušník OO PZ Veľké Kapušany v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uzavrela hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy