Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž bil svoju partnerku. Ženu zachránila suseda, ktorá zazvonila pri dverách
Zdielať na

Muž bil svoju partnerku. Ženu zachránila suseda, ktorá zazvonila pri dverách

PARTIZÁNSKE / 25-ročný muž z Partizánskeho skončil za mrežami. Podľa polície svoju partnerku bil a vyhrážal sa jej zabitím. Zachránila ju suseda, ktorá počula krik, neváhala a zazvonila pri dverách. To útočníka zastavilo.

Všetko sa odohralo v noci, za dverami bytu v paneláku v Partizánskom. Muž začal najskôr svojej priateľke vulgárne nadávať. "Konflikt neskončil len pri slovných atakoch, ale ženu aj fyzicky napadol. Opakovane ju udrel päsťou do hlavy a vyhrážal sa, že ju zabije," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Muž bol pod vplyvom alkoholu. Žena sa bála o život. Všetko nakoniec vyriešila suseda. "Následne im v byte zazvonil zvonček. Pri dverách bola susedka, ktorá k nim prišla z dôvodu, že z ich bytu počula hádku, vulgárne nadávky a krik. Keď jej otvorila uplakaná a značne rozrušená poškodená, neváhala a zavolala na jej partnera políciu," informovala Kuzmová. "Pani sa zachovala správne, lebo ľudia sa boja zakročiť," reagovala Ingrid Opatovská z Informačnej kancelárie pre obete trestných činov. 

Suseda nezaváhala a muž skončil v rukách policajtov. Podľa odborníkov mnohí ľudia často domáce násilie v ich okolí ignorujú. "Ľudia si nevedia predstaviť, čo ženy prežívajú. Ony sa dostanú do bludného kruhu a potrebujú pomôcť," vysvetlila Opatovská. Páchateľ tentoraz skončil v putách. V dychu mu namerali jeden a pol promile alkoholu. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Partizánske vzniesol obvinenie 25 – ročnému mužovi pre spáchanie prečinu nebezpečné vyhrážanie," informovala hovorkyňa Kuzmová. Vyšetrovateľ aj prokurátor pre neho žiadali väzbu. Súd im ale nevyhovel. Stíhaný bude na slobode.

Obvinený je síce na slobode. Pravidelne sa ale musí hlásiť u probačného a mediačného úradníka, k priateľke sa nemôže priblížiť a rovnako nemôže piť alkohol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy