Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Liptovskom Mikuláši vyhlásili mimoriadnu situáciu. Dôvodom má byť medveď
Zdielať na

V Liptovskom Mikuláši vyhlásili mimoriadnu situáciu. Dôvodom má byť medveď

Zdroj: TASR

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Mesto Liptovský Mikuláš v nedeľu vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Súvisí to s výskytom medveďa hnedého.

Samospráva žiada obyvateľov, aby sa najmä v ranných a večerných hodinách nepohybovali mimo obytných častí. Po zasadnutí krízového štábu o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. 

"Medveď bol záchrannými a bezpečnostnými zložkami vytlačený do neobývaných zón, kde po ňom zásahové tímy nepretržite pátrajú, bezpečnosť obyvateľov v obytných zónach je teda zaistená, prosíme však o zvýšenú opatrnosť. Po zranení piatich ľudí vo veku desať až 72 rokov majú zásahové tímy pokyn medveďa eliminovať," uviedla hovorkyňa.

Medveďa chcú eliminovať

Podľa predsedu parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolfa Huliaka (SNS) išlo o predačný útok. Na pobehujúceho medveďa v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj fotografie a videá. Zviera videli na Nábreží aj v okolí nákupného centra. Policajné hliadky ho vytlačili do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy