Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri venčení si všimol podozrivý objekt v rieke. Hasiči vytiahli telo muža
Zdielať na

Pri venčení si všimol podozrivý objekt v rieke. Hasiči vytiahli telo muža

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V stredu, 13. marca, spozoroval na prechádzke muž objekt v rieke. Mal podozrenie, že ide o tela človeka. Okamžite kontaktoval políciu. Na mieste policajti zistili, že ide o telo muža.

Z vôd Hornádu pri benzínovej pumpe museli hasiči vytiahnuť telo pomocou špeciálneho háku. Policajti si k vyšetrovaniu prizvali aj obhliadajúceho lekára. Kus tela si všimol muž v kaskáde. Okolo sú strmé a šmykľavé brehy. Hasiči aj policajti spojili sily, aby bezvládne telo dostali na breh.

"Bolo to náročné, lebo tá osoba nie je ako živá osoba. To telo sa ináč správa vo vode. Aj sa šmýka, aj breh bol mokrý aj prúd je silný," reagoval veliteľ zásahu Ľubomír Karkula. Dvaja hasiči sa priviazali lanom. Najprv museli telo dostať do pokojnejších vôd. Ostatní ich istili na brehu. "Pomáhali nám aj policajti, lebo treba zaisťovať toto lano. Keby došlo k pošmyknutiu príslušníkov, aby ich niekto fixoval," opísal akciu veliteľ. Telo muža bolo bez trička a nenachádzali sa pri ňom žiadne doklady. Policajti okamžite začali s vyšetrovaním a prezerali si aj zoznam osôb, ktoré sú v pátraní. Obhliadajúci lekár na mieste nezistil, ako presne k smrti došlo. "Na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy. Po ukončení obhliadky miesta udalosti bolo vo veci začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy