Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Každý vodič musel fúkať: Policajti pre kontroly uzavreli 2 mestá
Zdielať na

Každý vodič musel fúkať: Policajti pre kontroly uzavreli 2 mestá

GELNICA/ VEĽKÉ KAPUŠANY / Na alkohol za volantom sa zamerali desiatky policajtov v košickom kraji. Od piatej ráno uzavreli dve menšie mestá. Opití vodiči sa tak nedokázali vyhnúť kontrole. Pri nedávnej akcii odhalili 7 vodičov pod vplyvom a ani teraz merače neukázali iba nuly.

Väčšie množstvo policajtov obsadilo gelnické cesty o piatej hodine ráno. Kontrolovaný bol každý vodič, ktorý vychádzal z mesta alebo prichádzal do Gelnice. Policajti sa zamerali na dychové skúšky a kontrolu dokladov. Každého vodiča to zdržalo do piatich minút. "Prvýkrát som nafúkala a výsledok ukázal 0,19. Asi pre umývanie zubov, pretože sme chvíľu počkali a bola tam nula," povedala jedna z odstavených vodičiek. 

Mulík: Chceme vyvinúť tlak na ľudí, aby pochopili, že alkohol za volant nepatrí

"Také kontroly treba, pretože väčšinou takíto chodia ráno," povedala ďalšia zastavená vodička. Riaditeľ KR PZ Košice Štefan Mulík si myslí, že takýmto nátlakom na ľudí sa vodiči naučia, že alkohol za volant nepatrí.

"Budeme takéto akcie vykonávať, aby sa ľudia naučili, že nebudú sadať za volant pod vplyvom alkoholu. Takže chceme vyvinúť taký tlak na ľudí aby oni to pochopili, že alkohol za volant nepatrí," dodal. 

Kým v Gelnici boli ranní vodiči ukážkoví, na Zemlíne bola situácia horšia

"Počas 2 hodín trvania akcie vykonali policajti v oboch mestách takmer 2-tisíc dychových skúšok," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Na Zemplíne policajti uzavreli mesto Veľké Kapušany. Kontrole sa nevyhol nikto. Každý vodič musel fúkať a predložiť doklady. Počas trvania akcia policajti prichytili až troch vodičov, ktorí si za volant nesadli triezvi. Všetci nafúkali menej ako jedno promile. 

"Už dvadsať minút po začiatku akcie policajti v meste Veľké Kapušany zastavili vodiča, ktorého výsledok dychovej skúšky bol 0,6 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška mala ešte stúpajúcu tendenciu," priblížila Ivanová. Väčšina šoférov si takýto typ akcie pochvaľovala. Zhodli sa na tom, že alkohol nemá za volantom čo robiť.

Takáto kontrola nebola jednorazová záležitosť

"Na dennej báze je u vodičov motorových vozidiel zisťovaný alkohol za volantom. Z uvedeného dôvodu budeme v tomto type akcií pokračovať aj naďalej. Platí zásada, že miesta budeme obmieňať, takisto aj časy," ozrejmil zástupca riaditeľa KR PZ Košice Ladislav Héžel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy