Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Narazila do stĺpa a ušla. Mladá vodička si za volant tak skoro nesadne
Zdielať na

Narazila do stĺpa a ušla. Mladá vodička si za volant tak skoro nesadne

PREŠOV / 16 mesiacov si nesadne za volant mladá dievčina z dedinky na východe Slovenska. Tá pri večernom výjazde z benzínky narazila do stĺpa. Policajná hliadka ju zastavila asi o kilometer ďalej. Po dychovej skúške smerovala za mreže policajnej cely.

Stalo sa to vo večerných hodinách. Za volantom osobného auta sedela mladá žena. Tá pri vychádzaní z čerpacej stanice vrazilo do stĺpa verejného osvetlenia. Autom pokračovala v jazde ďalej. Mladú ženu za volantom osobného auta zastavila polícia na parkovisku pred obchodným domom. Asi kilometer od stĺpa, do ktorého narazila. "Žena bola ochotná podrobiť sa dychovej skúške, výsledok dosiahol takmer 1,8 promile," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Prečo mladá vodička z miesta nehody ušla?

Výsledok dychovej skúšky prezradil skutočnosť, prečo odišla z miesta nehody. Škody vznikli nielen na stĺpe, ale spôsobila si ich aj sama na osobnom aute. Mladú vodičku po dychovej skúške obmedzili na osobnej slobode. "Ďalšia jazda jej bola zakázaná a bol jej na mieste zadržaný vodičský preukaz. Vodička skončila v cele policajného zaistenia," dodala Ligdayová.

Po nociach strávených v policajnej cele sa mladá žena postavila pred súd v takzvanom superrýchlom konaní. Zo súdu už odkráčala s peňažným trestom 500 eur. Pre prípad úmyselného zmarenia výkonu tohto trestu aj náhradný trest odňatia slobody v trvaní dvoch mesiacov. Zároveň si tak skoro za volant nesadne. "Obvinená bola sudcomj pre prípravné konanie uznaná za vinnú," potvrdil hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy