Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Palivový fantóm vyčíňal v hlavnom meste: Vodiči, zvýšte opatrnosť
Zdielať na

Palivový fantóm vyčíňal v hlavnom meste: Vodiči, zvýšte opatrnosť

BRATISLAVA / Palivový fantóm vyčíňa v hlavnom meste. Po nociach kradne na parkoviskách z áut benzín či naftu. Spozornieť by mali hlavne vodiči, ktorí svoje autá nechávajú na verejných parkoviskách.

​Páchateľ sa v noci priblížil k akémukoľvek autu a poškodil palivovú nádrž. Urobil do nej dieru a následne počkal, pokým nafta alebo benzín neodkvapká do jeho nádoby. Potom si jednoducho palivo, za ktoré zaplatil niekto iný zoberie a z miesta odíde. V nádrži tak neostane ani kvapka benzínu, ak áno, tak ide malé množstvo. "Ak by bolo čokoľvek podozrivé a zrazu má vodič prázdnu nádrž, určite sa neodporúča jazdiť. Keď to zistí za jazdy, rýchlo odstaviť vozidlo, lebo nikdy neviete, kedy ten benzín dôjde," uviedol motoristický novinár Juraj Hrivnák.

Zatiaľ nie je známe či ide o jedného alebo viacerých páchateľov. Terčom sú zväčša autá, ktoré sú zaparkované na verejných parkoviskách v okolí obytných domov. Podľa opýtaných tak "palivový fantóm" jedná úmyselne. "Robí to nárokom, z pomsty. Myslím, že to je nejaká mladícka nerozvážnosť," dodala pani.

 K odčerpávaniu paliva došlo v posledných dňoch na takmer celom území Bratislavy. V Ružinove, v Petržalke či Devínskej Novej Vsi. Okrem verejných parkovísk zlodej alebo zlodeji kradli aj na súkromných pozemkoch či v podzemnej garáži. 

Majiteľom áut vznikajú nemalé škody

"K dnešnému dňu evidujeme na území Bratislavy celkom 13 prípadov tohto druhu trestnej činnosti. Objasňovaním sa zaoberajú príslušné policajné útvary. Zároveň pátrame aj po páchateľoch týchto skutkov," informoval hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. Majiteľovi auta, ktoré má takýmto spôsobom poškodenú palivovú nádrž, vznikajú nemalé škody.

"Záleží aj od modelu auta, ale hlavne pri prémiových autách ceny náhradných dielov nie sú vôbec nízke. Môže to trvať dosť dlhú dobu," dodal Hrivnák. Polícia sa obracia na verejnosť s prosbou o pomoc. "Ak sú občania svedkami akéhokoľvek podozrivého konania v blízkosti zaparkovaných vozidiel, žiadame ich touto cestou, aby nás bezodkladne kontaktovali a toto podozrenie nám oznámili na linke 158," ozrejmil Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy