Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Podpáliť elektromobil mal človek. TV JOJ má k dispozícii videozáznam
Zdielať na

VIDEO: Podpáliť elektromobil mal človek. TV JOJ má k dispozícii videozáznam

MILOSLAVOV / V prípade zhoreného elektromobilu v Alžbetinom dvore získala televízia JOJ k dispozícii videozáznam, na ktorom je vidieť osobu, ktorá sa pred požiarom nachádzala v tesnej blízkosti auta a následne utiekla. Polícia vo veci začala trestné stíhanie.

Plamene zachvátili elektromobil a oheň sa rozšíril aj na dom, v ktorom spali nič netušiaci ľudia. "Ja som sa zobudil 1:27 na výbuch. Hneď som volal susedovi na telefón, že či sú hore. Obliekol som sa, zobral som hasiaci prístroj a hneď sme začali hasiť aspoň fasádu. To auto už dosť horelo," opísal incident svedok požiaru. "To vozidlo bolo už v tretej fáze horenia. Veliteľ okamžite nakázal nasadenie útočného prúdu," vysvetlil hasič priebeh hasenia. 

Po uhasení auto vložili do kontajnera s vodou, aby batéria nezačala znova horieť. Najviac prichádzal do úvahy variant, že auto začalo horieť po skrate pri nabíjaní. Auto však v nabíjačke podľa slov svedkov v tú noc nemalo byť. "Rovno som sa pýtal suseda, že či tam má niečo dorábané navyše, alebo či to mal v nabíjačke. On hovoril, že nebolo. To bolo aj vidieť vonku, že tá nabíjačka je namotaná tam na tom držiaku," reagoval svedok. 

Čo sa na ulici v Miloslavove v osudnú noc dialo odhaľujú zábery z bezpečnostnej kamery. Zachytávajú neznámu osobu, ktorá po ulici prichádza k domu, kde sa pri elektromobile zastavila. Následne páchateľ vytiahol neznámy predmet a rukou krúžil v oblasti čelného skla. Potom sa mu na tvári objaví záblesk svetla a z miesta uteká preč. "Podľa doposiaľ zistených informácii neznámy páchateľ spôsobil požiar motorového vozidla značky volkswagen, ktoré bolo zaparkované pred rodinným domom. Požiar sa rozšíril na časť dvojdomu a vedľa zaparkovaného auta značky škoda," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. Oheň zničil na dome fasádu, okno vchodové dvere a aj nabíjaciu stanicu na elektromobil.

Polícia už v tomto prípade začala aj trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci. Na aute museli zaistiť všetky potrebné stopy, ktoré by mohli viezť k vypátraniu páchateľa. 

O prípadoch, kedy horeli elektromobily, ale aj bezpečnosti a možných príčinách vzbĺknutia sa rozprávala redaktor TV JOJ Michael Grežďo v Ranných novinách s motoristickým novinárom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy