Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Expartner ju stále prenasledoval. Zúfala žena sa obrátila na políciu
Zdielať na

Expartner ju stále prenasledoval. Zúfala žena sa obrátila na políciu

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Nešťastná láska dokáže s mnohými mužmi poriadne "zamávať“. Správanie 37-ročného Petra z Lubiny však zašlo až tak ďaleko, že skončil za mrežami. S rozchodom so svojou expartnerkou sa totiž nedokázal zmieriť ani po niekoľkých rokoch a neprestajne ju prenasledoval. Zúfalá žena sa tak obrátila na políciu.

Už to viac nedokázala znášať. Keď sa mladá žena pred rokmi rozišla s týmto mužom, netušila, že pokoja sa od neho nedočká. Aj keď fyzicky jej dosial neublížil, psychicky ju doháňal k zúfalstvu. "Ženu mal v nepravidelných intervaloch kontaktovať telefonátmi z rôznych čísiel, prostredníctvom viacerých užívateľských profilov na sociálnej sieti a taktiež aj prostredníctvom správ a hovorov cez rôzne aplikácie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Žena ho neustále prosila, aby ju neobťažoval, blokovala si jeho kontakty, zrušila si svoje konta na sociálnych sieťach, no nepomohlo dokonca ani to, keď zmenila operátora a telefónne číslo. Správy od Petra jej chodili aj po vyše troch rokoch od ich rozchodu. "Vulgárne jej nadával a vyčítal jej, že on na ňu stále čaká. Vraj mu ukradla štyri roky života. Taktiež jej napísal, že jej dáva dva týždne, a potom si ju nájde," doplnila.

Sudca vzal muža do väzby

Petrova expriateľka sa zo zúfalstva obrátila na policiu v Novom Meste nad Vahom, aj keď si údajne nebola istá, či mužovo počínanie je trestným činom. Tu však veci nabrali rýchly spad. "Policajti z Nového Mesta nad Váhom 37-ročného muža obmedzili na osobnej slobode a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Bolo mu vznesené obvinenie za spáchanie prečinu nebezpečné prenasledovanie," dodala Kuzmová. 

Sudca vzal muža do väzby, aby v páchaní trestnej činnosti nemohol pokračovať. "Obvinený sa nachádza v životnej situácii, ktorú nezvláda, môže konať skratovo a nepredvídateľne," vysvetlil hovoroca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Skutok, ktorý mu je kladený za vinu, mal Peter spáchať v čase plynutia skúšobnej doby podmienečného odsúdenia za to, že šoféroval opitý. Hrozí mu rok za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy