Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Nohy si nechal odťať sekerou. Starší muž si chcel zarobiť
Zdielať na

Nohy si nechal odťať sekerou. Starší muž si chcel zarobiť

Zdroj: TASR

MISSOURI / Muž z Missouri chcel okabátiť poisťovňu tým, že si odrezal obe končatiny. Chcel získať peniaze. Pokus o poistný podvod sa mu napokon neosvedčil.

Hoci sa prípad stal už v novembri, až teraz sa ho podarilo objasniť. Informoval o tom portál novinky.cz. Šesťdesiatnik, ktorý žil v meste Willow Springs si mal dať údaje odrezať obe chodidlá. Polícii sa prípad od začiatku nepozdával, pretože ranený muž tvrdil, že nohy mu odsekol žací traktor. Po príchode záchranárov mal totiž na nohách škrtidlá, pričom nebolo známe, kto mu ich krátko po incidente nasadil. Odrezané chodidlá sa ani nikde v okolí nepodarilo nájsť. 

Zranenia ale nespôsobila poľnohospodárska technika

Rezy na nohách boli príliš čisté na to, aby končatiny odtrhla technika. Ako sa muž k technike dostal? To bolo pre vyšetrovateľov tiež záhadou, nakoľko mal diagnostikované poškodenie miechy, a to mu spôsobilo ochrnutie dolných končatín. 

Čo sa stalo v skutočnosti?

Muž si zaplatil ďalšieho muža z Floridy, ktorý mu nohy odťal sekerou. Poškodený mu za tento čin aj zaplatil. Hoci muž chcel poisťovňu obrať o peniaze, nakoniec do basy nešiel. Medzičasom nepodal žiadosť o odškodnenie v poisťovni, išiel teda do nemocnice. Policajti sa voči mužovi rozhodli nevzniesť obvinenie. Došli k záveru, že by pre neho bolo väzenie neznesiteľné, hlavne pre jeho zranenia. 

Napokon sa objavili aj mužove nohy. Našiel ich jeho príbuzný. „O pár dní nám volali, že jeho príbuzný ich našiel vo vedre zakrytom pneumatikami,“ priblížil poručík Torey Thompson.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy