Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nehoda, bitka a fľaša na prednom sedadle: Vodič si poriadne zavaril
Zdielať na

Nehoda, bitka a fľaša na prednom sedadle: Vodič si poriadne zavaril

ČAŇA / Takmer 2 promile alkoholu v dychu. Takýto výsledok ukázala dychová skúška u muža, ktorý spôsobil dopravnú nehodu v obci Čaňa. Aby nebolo málo po zrážke napadol aj druhého vodiča a oddeľovať ich museli okoloidúci. Vodič po nehode nedokázal stáť ani na vlastných nohách, sudkyňa ho dnes dopoludnia vzala do väzby.

Vodič toyoty pravdepodobne z dôvodu nepozornosti vošiel do križovatky tak, že sa zrazil so Škodou. Po zrážke sa vodič snažil aj utiecť, no druhý vodič mu to nedovolil a tak sa začali biť. Nasledovali kopance a päste. "Oni sa tu bili. Videla som to cez okno," potvrdila svedkyňa. Vodiča Škody stále napádal, a tak mu museli pomôcť okoloidúci.

Vodič mal mať fľašu s alkoholom na prednom sedadle

"Prišli sme so susedom, on mu chytil jednu ruku, ja druhú. Bol dosť agresívny," priznal ďalší svedok. Na miesto za krátku chvíľu prišli aj policajti, ktorí muža museli spacifikovať. Už na prvý pohľad bolo jasné, že vodič nebol triezvy. "Asistovali sme pri dopravnej nehode dvoch motorových vozidiel Škoda Octavia a Toyota Yaris, kde vodič Toyoty nafúkal," objasnil Erik Mižák z odťahovej služby. 

Vodič Toyoty mal mať podľa našich informácii fľašu alkoholu aj na prednom sedadle. Hodnota alkoholu v dychu mu stúpala. "Počas dokumentovania dopravnej nehody bol muž podrobený dychovej skúške, tá potvrdila prítomnosť alkoholu v jeho dychu, najprv v množstve 1,5 promile alkoholu a následne opakovaná dychová skúška v množstve 1,8 promile alkoholu," priblížila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Vodičovi hrozí zákaz šoférovania

Podľa našich zistení mal už v minulosti problémy s drogami. Po troch dňoch v cele policajného zaistenia a po vytriezvení sa mohol postaviť pred sudkyňu mestského súdu, ktorá ho do väzby vzala. 35-ročnému mužovi prokurátor navrhol väzbu pre obavu aby nepokračoval v trestnej činnosti, sudkyňa mu pridala aj ďalší dôvod na to, aby neušiel.

V prípade uznania viny mu hrozí ročné väzenie a zákaz šoférovania až na 10 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy