Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V rieke našli ďalšie telá mŕtvych psov. Okolo prípadu je veľa otáznikov
Zdielať na

V rieke našli ďalšie telá mŕtvych psov. Okolo prípadu je veľa otáznikov

OHRADZANY/ BAŠKOVCE / Sedem mŕtvych psov našli v rieke Poprad koncom januára. Na tom istom mieste našiel okoloidúci pod hladinou ďalších dvoch. Zdá sa ale, že vinník v oboch prípadoch odhalený nebude.

​Muž venčil svojich psov pri rieke, kedy si pod hladinou všimol dve psie mŕtve telá. Kontaktoval TV JOJ a o chvíľu bola na miesto privolaná polícia. Telá psov boli desiatky metrov od seba. Takéto prípady ale riešia enviropolicajti, ktorí boli na miesto takisto privolaní. "Môžeme potvrdiť, že policajti oddelenia enviropolície preverujú v spolupráci s veterinármi uvedený nález mŕtvych psov, pričom predbežne bolo vylúčené cudzie zavinenie," informoval Roman Hájek, hovorca PPZ SR.  

​Enviropolicajti s veterinármi prípad už uzavreli

Oba psy boli v značnom štádiu rozkladu. Podľa hovorcu Policajného prezídia tento nález nesúvisí s tým predchádzajúcim. Medzi Popradom a mestskou časťou Matejovce za budovami firiem bolo koncom januára v rieke nájdených 7 mŕtvych psov. Podľa aktivistu Jakuba, ktorý situáciu nahlásil, je to neospravedlniteľný skutok. 

"Dúfam, že polícia tento skutok poriadne prešetrí a páchateľ sa nájde," povedal aktivista Jakub pri telefonáte. Jeho prianie sa ale nenaplnilo, aj keď mali niektoré psy zviazané labky, enviropolicajti spolu s veterinármi prípad uzavreli. "V prvom prípade bolo zistené, že psy uhynuli na následky utopenia a veterinármi bolo vylúčené cudzie zavinenie. Spáchanie trestného činu sa tak nepotvrdilo," priblížil Hájek. 

Inak tomu nebolo v prípade týchto dvoch mŕtvych psíkov. A keďže veterinári vylúčili cudzie zavinenie, trestné stíhanie sa pravdepodobne ani nezačne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy