Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
V rieke našli sedem mŕtvych psov. Zvieratá mali zviazané labky
Zdielať na

V rieke našli sedem mŕtvych psov. Zvieratá mali zviazané labky

POPRAD / V Poprade ležalo v rieke sedem mŕtvych psov. Ako uhynuli, kto ich vyhodil a ako sa do vody dostali, už vyšetruje polícia. Spojila sa odborníkmi, ktorí by mali zistiť, či boli týraní. Páchateľovi hrozí až 5 rokov za mrežami.

​Fotografie mŕtvych psíkov sa objavili na sociálnej sieti na stránke dobrovoľníka Jakuba, ktorý sa začal vo svojom voľnom čase intenzívne venovať problému stratených a nájdených psíkov. Pridali sa k nemu viacerí. Z tohto nálezu bola ale Jakub zhrozený. "Z môjho pohľadu to je neospravedlniteľný skutok, dúfam, že polícia tento skutok poriadne vyšetrí a možno bude páchateľ riadne a adekvátne potrestaný," uviedol dobrovoľník Jakub Chovanec.

Zvieratá mali zviazané labky 

Ako sme sa dozvedeli, hrozný nález objavil náhodne okoloidúci muž. V týchto miestach venčil svojho štvornohého miláčika. Najskôr zazrel len jedného psíka. Keď prišiel bližšie, v rieke našiel ďalších šesť. "Mali zviazané labky. Určite to bolo cielené a chceli sa psíkov zbaviť," povedal Jakub. Muž oznámil nález aj na polícii. Environmentálny policajti tak prišli na miesto, ktoré zadokumentovali a psíkov odviezli.

"Ide o podozrenie z trestného činu usmrtenia spoločenských zvierat bez primeraného dôvodu. Príčina ich uhynutia v tejto chvíli ešte známa nie je. Spolupracujeme s príslušnými odborníkmi, ktorí musia zistiť presné príčiny ich uhynutia, aby bolo možné potvrdiť, prípadne vyvrátiť, že naozaj došlo k spáchaniu trestného činu," priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky SR Denisa Bárdyová.

Pomôcť môžete aj verejnosť

Pri objasnení tohto bezcitného činu môže pomôcť aj verejnosť. Mŕtve psíky sa našli v rieke Poprad medzi mestom a mestskou časťou Matejovce za budovami firiem. Ak si niekto všimol niečo podozrivé alebo máte akékoľvek informácie o tomto konaní, zavolajte na číslo 158. "Po dokázaní viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až do výšky piatich rokov," uzavrela hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy