Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nebezpečný vietor necvičil len so stromami, ale aj s kamiónmi
Zdielať na

Nebezpečný vietor necvičil len so stromami, ale aj s kamiónmi

BRATISLAVA / TRNAVA / Policajti, hasiči i odťahové služby boli od skorého rána v pohotovosti. Dôvodom bol nebezpečný vietor, ktorý ukázal svoju silu nielen na cestách. Poriadne problémy totiž narobil aj priamo na sídlisku v Trnave, kde z bytovky strhol obrovské kusy zateplenia.

Najhoršia situácia bola v hlavnom meste. Hasiči tu boli privolaní až k deviatim udalostiam. Štyri z nich sa pritom stali v doobedňajších hodinách priamo na Prístavnom moste. Najväčším problémom bolo to, že všetky štyri nákladné vozidlá boli prázdne a navyše nemali zhrnutú plachtu. Jedno z nich sa dokonca prevrátilo tak nešťastne, že takmer skončilo v Dunaji. "Nestihli sme ho poriadne ani vyložiť a už nám hlásili ďalší a ďalší," uviedol Vladimír Podmanický, SOSTEAM SLOVAKIA. 

​Pri nehodách sa, našťastie, nikto nezranil. Došlo len k materiálnym škodám. Doprava však bola na niekoľko hodín ochromená. V oboch smeroch sa tvorili rozsiahle kolóny. "Prvá kolízia bola v smere do Petržalky, druhá bola presne v opačnom smere, takmer v tom istom čase, ďalšia bola opäť v smere do Petržalky a ďalšia smerom z Petržalky," dodal Podmanický. 

Problémy nemala iba Bratislava

Nepriaznivé počasie narobilo problémy aj na ďalších miestach v Bratislave. Živel totiž lámal stromy, ktoré následne popadali a poškodili viaceré autá. "Riešili sme situácie pri padnutom strome na Einnsteinovej, Velehradskej ulici, Dolnozemskej ceste alebo na Žabotovej ulici," informoval Peter Borko, hovorca MsP BA. Nebezpečný vietor vyčíňal aj v Trnave. Na sídlisku Hliny okolo deviatej ráno strhol z bytovky obrovské kusy zateplenia. Na miesto okamžite prišla polícia, s odstraňovaním museli pomáhať aj hasiči.

Počas búrlivého počasia boli hasiči na Slovensku dovedna privolaní k dvadsiatim výjazdom. "V zásade vždy to boli nejaké prekážky. Väčšinou to boli popadané stromy alebo konáre. Môžeme konštatovať, že pri udalostiach nebol nikto zranený," uviedol vedúci Operačného riadenia prezídia HaZZ Jaroslav Kašička. "Rád by som ešte upozornil verejnosť, že výstraha pred silným vetrom pretrvá na západnom Slovensku aj počas najbližších dní. Je dôležité dať si pozor napríklad pri aktivitách v lese, ale aj v meste," uzavrel Peter Borko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy