Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Detské gangy opäť vyčíňajú. Zaviedli si aj bodový systém
Zdielať na

Detské gangy opäť vyčíňajú. Zaviedli si aj bodový systém

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Po Poprade začína mať problém s mládežou aj Spišská Nová Ves. Údery tam školáci rozdávajú priamo v uliciach. Len 20-ročného mladíka napadli už trikrát. Detské gangy zložené zo žiakov základnej školy majú za útoky zbierať akési body. Policajti sú preto v maximálnom pozore. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Mladík už dostal nejednu bitku na ulici a vždy sa to skončilo zranením. Jeho rodičia sú z toho nešťastní. "Dostal kopanec do hlavy, preskočil plot rodinného domu, aby sa ukryl pred tým dotyčným z tejto partie, čo sa tuná zgrupuje," opísala Lívia Frankova, matka napadnutého mladíka.

​Nateraz posledný incident, po ktorom skončil v opatere lekárov, sa odohral v meste. Mladíka zbili pred očami matky. "V polmetrovej výške ho držal za vlasy a kopal do tváre. Dodnes je na PN-ke a o psychických traumách ani nehovorím," priblížila Frankova. Frankovci hovoria o partii ako o gangu. Tvrdia, že aj oni sami boli napadnutí počas večernej prechádzky. "Napadol ma ten mladistvý gang a zaútočil na mňa. Dotyčný mladistvý ma udrel do tváre," priblížil Jaroslav Franko, otec napadnutého mladíka. 

TV JOJ sa stretla aj s mladíkom z partie, avšak vyjadriť sa na kameru odmietol. Tvrdil, že ide o vymyslené obvinenia. Taktiež chcel zastaviť medializáciu prípadu. Podľa mestských policajtov nejde o jedinú problémovú skupinu. "Zatiaľ vieme o dvoch skupinách osôb od ôsmakov a deviatakov až po stredoškolákov. Napádajú vo večerných hodinách nevinných ľudí, ktorí sa pohybujú aj v centre mesta aj po tichších lokalitách," uviedol Ľubomír Chroust, náčelník Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi. 

​Ešte šokujúcejšie vyznieva bodový systém, ktorý si zaviedli. Vďaka tomu dostávajú vyššie pozície v gangu. "Za 60-ročného chlapa, ktorého napadnú, dostanú 10 bodov, za 50-ročného 20 bodov. Disponujeme aj nejakými konkrétnymi menami, spolu máme evidovaných zatiaľ 28 ľudí," priblížil Chroust.

Ide o žiakov viacerých základných škôl. Náčelník sa bojí, aby niekto na útok nedoplatil životom. Podnikajú tiež bližšie nešpecifikované opatrenia. Úzko spolupracujú aj so štátnymi policajtami. "Spišskonovoveská polícia koná ex offo. Vzhľadom na aktuálny stav vyšetrovania poskytnutie bližších informácií nateraz nie je možné, pretože by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy