Zatiahnuté
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Tínedžerský gang už čelí obvineniu. Útokov na uliciach je ale viac
Zdielať na

Tínedžerský gang už čelí obvineniu. Útokov na uliciach je ale viac

POPRAD / Popradskí policajti sa naďalej intenzívne zaoberajú útokmi tínedžerských gangov v rôznych častiach mesta. Eliminovať agresívne správanie mladistvých sa rozhodli aj mnohí dobrovoľníci hliadkujúci v uliciach. Štyria mladiství už čelia obvineniu z útokov.

​Polícia zatiaľ úspešne objasnila dva prípady. 4. januára napadol tínedžerký gang 17-ročného mladíka, no a o štyri dni neskôr zas 13-ročného chlapca. "V oboch prípadoch boli podozrivé osoby stotožnené. Poverený príslušník obvodného oddelenia policajného zboru v Poprade za skutok vzniesol obvinenie štyrom mladistvým Popradčanom vo veku od 16 do 17 rokov," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Na tento vážny problém upozornila aj prostredníctvom TV JOJ mama zbitého chlapca. Práve jej odvaha spojená s výzvou zdvihla medzi obyvateľmi vlnou solidarity. Vznikli rôzne občianske iniciatívy, no štátni mestskí policajti zvýšili hliadkovaciu činnosť.

Problém trápi aj poslancov

Tínedžerské skupiny začali riešiť aj poslanci. "Chceme sa tým zaoberať, lebo chceme zvýšiť bezpečnosť v našom meste pomocou bezpečnostných kamier a inteligentných systémov," uviedol poslanec Mestského zastupiteľstva Poprad František Majerský.

Čo je ale dôležité, obete sa prestali báť a hanbiť, že boli napadnuté. "Začali ma biť päsťami," prehovoril mladík. Podľa informácií TV JOJ sú štyria mladíci stíhaní na slobode. Nebudú ale jediní. Polícia vyšetruje ďalšie útoky a v kontrolách nepoľaví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy