Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V meste vyčíňajú tínedžerské gangy. Zbili aj 13-ročného chlapca
Zdielať na

V meste vyčíňajú tínedžerské gangy. Zbili aj 13-ročného chlapca

POPRAD / Spolu proti strachu a šikane. To je názov novej iniciatívy niekoľkých rodičov popradských detí. Majú o svojich synov a dcéry veľký strach. V meste sa totiž združujú skupiny tínedžerov, ktoré útočia na okoloidúcich. Zbili aj 13-ročného chlapca.

​"Môj syn bol naozaj napadnutý. Čo ma najviac vydesilo bolo to, že som o tom nevedela, že mi to nepovedal," priblížila Mária Katriňaková Wawreková, mama napadnutého chlapca. O bitke sa Mária dozvedela od cudzích ľudí. Najprv si ale myslela, že šlo o menšiu nevinnú hádku medzi deťmi na ulici, ktorá skončila naháňačkou. Chcela o tom ale vedieť viac. Reakcia syna počas rozhovoru ju znepokojila. "Povedal mi, že sa bojí a cíti sa byť slabý, že mu to nie je príjemné a nechce už chodiť vonku," uviedla Mária.

O napadnutí svojho syna napísala Mária na sociálnej sieti. Netušila, že odhalí vážny problém, ktorý sa týka nielen jej dieťaťa. V priebehu pár hodín pribúdali komentáre, z ktorých bolo jasné, že obetí je veľa a nejde len o jednu skupinu útočiacich tínedžerov. Podľa informácií TV JOJ je v Poprade viacero lokalít, kde sa skupiny stretávajú. Útočia nielen na maloletých, ale aj na starších ľudí. "Ľudia tam písali, že ich napadli v podchode alebo od autobusu prenasledovali dve dievčatá a neviem, čo všetko," priblížila Mária.

No a obavy rástli aj po tom, čo sa s Máriou skontaktoval priamy svedok útoku na jej syna. "Povedal, že to bolo strašné a že si myslí, že ak by sa neozval, tak ten chlapec by môjho syna neprestal biť," uviedla Mária. Nielen tento útok už preverujú štátni policajti. "Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade budú vo zvýšenej miere preventívne vykonávať služobnú činnosť na miestach, kde by mohlo dochádzať k týmto skutkom," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove.

Mária spolu s ďalšími rodičmi vytvorila na sociálnej sieti skupinu a petíciou chcú upozorniť na to, že Poprad potrebuje efektívnejší monitoring jednotlivých častí. Hovorkyňa mesta na otázky TV JOJ nereagovala, no na oficiálnej stránke sa objavil oznam, že mestskí policajti sa prípadmi zaoberajú a zvýšia hliadkovaciu činnosť. "Aj my ľudia musíme byť ostražití, keď vidíme, že sa niečo deje. Lebo aj keď tam polícia bude rýchlo, nebude rýchlejšia ako my, keď sme tam," zdôraznila Mária.

Cieľom iniciatívy a petície je najmä spojiť rodičov a zároveň ich vyzvať, aby sa porozprávali so svojimi deťmi a zistili, či sa náhodou nestali obeťami útokov takýchto skupín alebo či práve ich deti do takejto skupiny nepatria. Pomoc totiž potrebujú obidve strany. "Je to o tom, aby sa nám otvorili oči, a aby sme na tie deti dali trošku väčší pozor," uzavrela Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy