Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zdrogovanej matke v lese ušli deti. Jedno z nich našli mŕtve, druhé podchladené
Zdielať na

Zdrogovanej matke v lese ušli deti. Jedno z nich našli mŕtve, druhé podchladené

GOUGLASVILLE / Svoje dve maloleté deti zobrala večer do lesa. Vonku v tom čase pršalo a mrzlo. Keďže bola pod vplyvom drog, deti sa stratili a keď ich po jedenástich hodinách našli, staršie dieťa bolo podchladené a mladšie, žiaľ, mŕtve. Za tento nezodpovedný skutok jej teraz hrozí trest smrti.

​Pre závislosť na kokaíne a marihuane, ktoré sa podpísali pod smrť jej 3-ročnej dcéry, jej hrozí najvyšší trest, ktorý v americkom štáte Georgia môžu súdy uvaliť. A tým je trest smrti. "Okrem krutosti voči maloletým prvého stupňa čelí aj obvineniu zo zločinu vraždy," uviedla Lauren Wallace, prokurátorka. Uriah Faith Ridgeová svoje dve deti vo veku 7 a 3 roky vzala neskoro večer do lesa, kde sa stratili. V mrznúcom daždi a v tenučkom oblečení strávili dlhé hodiny, kým ich našli. Mladšie sa už lekárom zachrániť nepodarilo, staršie hospitalizovali s extrémnym podchladením.

"Dieťa vzala do lesa v daždi a mraze s minimálnym oblečením na viac ako 11 hodín, čo spôsobilo podchladenie a následne smrť," dodala prokurátorka. Navyše toto nie je prvýkrát, čo matku za správanie voči vlastným deťom potrestajú. Ešte vlani v novembri ju zadržali preto, že svoje deti pod vplyvom alkoholu zbila a hodila o zem v nočnom bare. Dostala vtedy za to podmienku a kauciu vo výške 5-tisíc dolárov. Teraz bude jej trest oveľa prísnejší.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy