Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
V prípade mŕtveho novorodenca začala polícia trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy
Zdielať na

V prípade mŕtveho novorodenca začala polícia trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy

BRATISLAVA / V jednej z obcí v okrese Malacky našli novorodenca bez známok života. Okolnosti prípadu preveruje polícia. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. Upozorňujeme, že obsah vo videu nie je vhodný pre maloletých divákov.

"Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktorý v tejto súvislosti začal trestnej stíhanie vo veci zločinu vraždy novonarodeného dieťaťa matkou podľa §146 Trestného zákona," informovala polícia. Mladá mamička mala porodiť v rodinnom dome dieťa do záchoda. Obvinenie voči konkrétnej osobe, zatiaľ, nepadlo a nie je známe, či sa dieťa narodilo živé. V utorok, 16. januára došlo v obci Gajary na Záhorí k tragédii. Polícia vyšetruje okolnosti nálezu tela novorodenca bez známok života.

V dome mali žiť traja súrodenci spolu s rodičmi. V čase pôrodu sa mal nachádzať doma len otec rodiaceho dievčaťa. Šokujúce na prípade je, že záchranárov mala privolať o niekoľko hodín neskôr mama 20-ročnej Kristíny s informáciou, že dieťa je mŕtve. Podľa našich informácii mala operátorovi na linke povedať, že upchávalo záchod, a preto jej manžel ho odhodil do smetiaka. Mladá žena mala podľa informácií TV JOJ rodiť prvýkrát. Jej matka sa mala počas hovoru dokonca spýtať či majú nebohé telo zo smetiaku vybrať. Podľa susedov mala pochádzať z jednoduchších pomerov spoločne s rodičmi a dvoma súrodencami.

Policajti v rodinnom dome strávili dlhé hodiny a krátko po deviatej hodine večer tam prišli kriminalistickí technici. Vyšetrovatelia odviezli z miesta tragédie vo večerných hodinách aj dvoch súrodencov. Či bolo dieťa po pôrode nažive alebo nie ukáže ešte pitva. 20-ročnú Kristínu priviezli do nemocnice, tá sa však k situácii nechce vyjadrovať. Podľa informácií je ale v stabilizovanom stave a pod dozorom policajtov. Navštíviť ju mal aj vyšetrovateľ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy