Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Len 15-ročný chlapec skončil vo väzbe: Ukradol peňaženku a pokúsil sa platiť kartou
Zdielať na

Len 15-ročný chlapec skončil vo väzbe: Ukradol peňaženku a pokúsil sa platiť kartou

STARÁ ĽUBOVŇA / Len 15-ročný chlapec skončil vo väzbe. Mal zobrať peňaženku, ktorá mu nepatrila a pokúsil sa platiť kartou. Keď mu to nevyšlo, skúšal vybrať hotovosť.

Matka obvineného nepopiera, že skutok mohol jej syn spáchať. "Ale podľa mňa ho na to nahovorili aj dospelí ľudia odtiaľto," povedala. V inkriminovanom čase mali totiž tiež stáť na autobusovej stanici. Podľa polície sa práve na tom mieste 15-ročný chlapec dopustil protiprávneho konania. "Pri objekte autobusovej stanice pristúpil k mužovi, z vrecka nohavíc mu vybral peňaženku. Chlapec mal potom utiecť preč," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov

Bankomatovú kartu chcel použiť na zaplatenie tovaru pri samoobslužnej predajni v obchodnom dome. K zaplateniu nedošlo. Opakovaný pokus bol rovnako neúspešný. Páchateľ musel vrátiť tovar späť do regálov. "Z obchodu odišiel a v bankomate sa snažil použiť kartu na výber hotovosti. Našťastie pre majiteľa, jeho pokusy boli neúspešné," dodala Ligdayová. 

Chlapca (15) vzal sudca po návrhu prokurátora do väzby. V mladom veku mal na krku obvinenie za krádež a neoprávnené používanie platobného prostriedku. "Obvinený bol vzatý do väzby z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Proti rozhodnutiu bola podaná sťažnosť. O jeho väzobnom stíhaní bude ešte rozhodovať krajský súd. Matka obvineného verí, že sa jej syn vráti domov. Naposledy ho videla, keď ho z policajnej cely predviedli na súd. "Hovorí, že sa má zle a na Vianoce by chcel ísť domov," doplnila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy