Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Páchateľ rozhadzuje po meste kontaminované mäso: Jeden pes už na to doplatil životom
Zdielať na

Páchateľ rozhadzuje po meste kontaminované mäso: Jeden pes už na to doplatil životom

DOLNÝ KUBÍN / Majitelia psov majú obavy. Niekto v okolí rozhadzuje zrejme kontaminované kusy mäsa. Vec už rieši polícia. Jedná sa o trestný čin týrania zvierat.

Psom v Dolnom Kubíne niekto podhadzuje mäso, ktoré obsahuje rôzne kovové časti. "Je to naozaj drastické," uviedla obyvateľka mesta. Zvieraťu sa totiž kov môže niekde zapichnúť alebo mu rozrezať vnútornosti. Tak sa stane, že pes zomrie v silných bolestiach. "Nejakí občania napichali kúsky klobás klincami a porozhadzovali to tu," uviedol poslanec Ján Briestenský. Tento čin si nevedia vysvetliť viacerí, ani obyvateľka Dolného Kubína. "Človek sa o to stará a druhý mu to zničí len preto, že je zákerný," dodala. 

Jeden psík už uhynul

Chovatelia psov sa so psami snažia chodiť prechádzať, kým je ešte svetlo. O svoje zvieratá majú strach, chcú ich aspoň takto ochrániť. Tento strach je na mieste, o čom svedčí aj výpoveď poslanca Briestenského. "Chcel by som požiadať psíčkarov, aby svojich psov na prechádzke držali na vôdzke. Kým nebude páchateľ usvedčený, je potrebné dbať na zvýšenú ostražitosť. Jeden psíček na to už uhynul, je to dosť nebezpečné, " dodal. 

Trestný čin rieši mestská aj štátna polícia

"Zvýšili sme v mestskej časti Kňažia v Dolnom Kubíne hliadkovú činnosť," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa KR PZ Žilina. Mestská časť Kňažia je totiž miestom, kde sa zrejme kontaminované mäso vyskytuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy