Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia chytila falošného taxikára: Šoféroval aj jeho brat, ktorý vodičský preukaz nikdy nevlastnil
Zdielať na

Polícia chytila falošného taxikára: Šoféroval aj jeho brat, ktorý vodičský preukaz nikdy nevlastnil

PRAHA / Policajti v Prahe sa zamerali na kontroly falošných taxikárov. Netrvalo dlho a boli úspešní.

Nedávno sa skupinka letiskových prepravcov pobila o zákazníkov, teraz policajti riešia falošných taxikárov. Z množstva zahraničných sprievodcov v Prahe sa dočítate, že by ste si mali dať pozor na českých taxikárov. Posledné skúsenosti policajtov to potvrdzujú. Policajti si všimli taxík, ktorý podľa evidencie nemalo žiadne povolenie. Vodič za volantom nemal čo robiť. "Hliadka zistila, že 32-ročný muž má zákaz šoférovania," informoval hovorca mestskej polície Praha, Zdeněk Modálek. 

Situáciu chcel zachrániť vodičov brat. Ten ale vodičský preukaz nikdy nevlastnil. "Po zastavení pred zrakmi polície prebehla ich výmena. Aj napriek tomu vodič tvrdil, že vozidlo nešoféroval a už vôbec nerobil taxikára," uviedol hovorca. Podľa jeho slov vodičov brat s osobným autom prešiel asi päť metrov. "Bude ho riešiť správny orgán z dôvodu absencie vodičského oprávnenia," dodal Modálek. 

Povesť pražských taxikárov nevylepšila ani bitka pred letiskom, kedy sa taxikári pobili o zákazníkov. Pri brutálnej bitke si šliapali po hlavách a vzájomne sa udierali päsťami. Záchranári odviedli dvoch vážne zranených taxikárov. Obvineným mužom hrozí trest až desať rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy