Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bytovkou sa ozval detský plač, keď do bytu vtrhli kukláči. Mladí rodičia predávali drogy
Zdielať na

Bytovkou sa ozval detský plač, keď do bytu vtrhli kukláči. Mladí rodičia predávali drogy

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Protidrogová razia v Novom Meste nad Váhom. Dvere bytu, za ktorými spala mladá rodina s dvomi malými deťmi vyrazili kukláči. Obaja rodičia vo veku 28 a 27 rokov mali totiž obchodovať s pervitínom i marihuanou. Ich kriminálnu činnosť polícia sledovala takmer rok.

Bolo pol piatej ráno, keď kukláči vtrhli do bytu mladej rodiny z Nového Mesta nad Váhom. Celou bytovkou sa následne ozýval plač dvoch vydesených detí. Ich rodičia mali predávať drogy. "Štvorročnú dcérku majú a teraz rok mal to malé, čo sa im narodilo, si mysleli, že sa im na to nepríde. Však takí vandráci sem chodili, keby ste to videli, euro by ste za neho nedali," povedal sused.

"Podľa doterajších zistení, muž so ženou si mali neoprávnene zadovažovať pervitín a marihuanu. Drogy mali prechovávať vo svojom obydlí pre vlastnú potrebu ako aj za účelom predaja drogovo závislým osobám," uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Oboch rodičov na mieste zadržali. Do policajnej cely to nemali ďaleko, keďže bytovka, v ktorej mali predávať drogy je od policajnej stanice vzdialená len tristo metrov. Počas domovej prehliadky u nich kriminalisti zaistili plastové vrecka s kryštalickou látkou i zelenou sušinou.

Podľa susedov bolo len otázkou času, kedy polícia proti mladým rodičom zakročí. "15-20 ľudí cez deň chodilo, ona verejne potom vyhadzovala cez okno na balkóne šulčeky, taká drzosť už, ja som tu koľkoráz zbieral tie samčeky, decko keby to chytilo," dodal sused. 

 "Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ by zo zaisteného množstva drogy bolo možné pripraviť minimálne 58 bežných jednotlivých dávok drogy spôsobilej po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa," dodala Kuzmová. "Keď prišiel zákazník, tak dávku vyhodila z okna," doplnil sused.

28-ročného muža a jeho o rok mladšiu priateľku obvinili zo zločinu drogovej trestnej činnosti. Prokurátor žiadal pre oboch väzobné stíhanie, čomu sudca vyhovel. Obaja rodičia si tak na začatie súdneho procesu počkajú za mrežami. "Obvineným, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," ozrejmila Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy