Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
V Lučenci zasahovala od skorého rána Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii
Zdielať na

V Lučenci zasahovala od skorého rána Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii

LUČENEC / Kukláči zasahovali v Lučenci. Policajná razia súvisela s podozrením zo spáchania trestného činu obchodovanie s ľuďmi. Zadržali jednu podozrivú ženu, z domu odviezli aj tri maloleté deti.

Kukláči obsadili rodinný dom v tichej ulici v Lučenci. Podľa svedkov prišli ráno o siedmej. V tom čase malo byť vo vnútri 6 ľudí. 3 dospelí a 3 deti. Ľudia z ulice boli z policajného zákroku prekvapení. Susedia sa tu vraj nezdržiavajú často. Údajne pracujú v zahraničí.

Hovorkyňa prezídia ale objasnila prečo tu zasahovali. "Príslušníci Národnej jednotky JBPNM Úradu hraničnej a cudzineckej polície zasahovali od skorého rána v Lučenci v prípade podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstvo, konkrétne obchodovanie s ľuďmi," uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

V súčinnosti s mobilnou jednotkou zo Sobraniec vykonali domovú prehliadku. Vyšetrovatelia pracovali po celý čas vo vnútri. So zaisťovaním dôkazov skončili až okolo pol dvanástej predpoludním. Po celý čas tu boli aj maskovaní policajti.

Zadržali nakoniec jednu ženu. "V prípade prebiehajú procesné úkony, preto nateraz nie je možné poskytnúť viac informácií," dodala Bárdyová.

Ženu teraz zrejme vypočúvajú, zatiaľ ju neobvinili. Podľa ich známeho má žena s manželom iba jedno dieťa. Pracovníčky úradu práce ale z domu odviedli tri deti. Zrejme ich umiestnia v sociálnom zariadení. Čie boli ďalšie dve deti a prečo sa zdržiavali v tejto rodine, sme sa dnes nedozvedeli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy