Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nové detaily o protidrogovej akcii Seminarium: Obvinili 7 ľudí, drogový biznis sledovali mesiace
Zdielať na

Nové detaily o protidrogovej akcii Seminarium: Obvinili 7 ľudí, drogový biznis sledovali mesiace

BRATISLAVA / Nové detaily z protidrogovej razie Seminarium. Podozriví strávili noc v policajnej cele a na krku majú hneď niekoľko obvinení. Vyšetrovateľ týchto ľudí viní napríklad z dílovania kokaínu či marihuany. Biznis mal fungovať v okolitých obciach hlavného mesta.

Ozbrojené komando vo štvrtok 2. novembra ráno udrelo naplno. Kriminálka údajný drogový biznis sledovala mesiace. Podozrivým prehľadali 11 domov a tým sa to z ďaleka neskončilo.

"Vykonali sme aj osem prehliadok nebytových priestorov, pri ktorých bolo zadržaných celkovo desať osôb," uviedol Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave. Po noci strávenej v policajnej cele vyšetrovateľ krajskej kriminálky obvinili 7 podozrivých vrátane jednej ženy. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z prečinu, zločinu a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi spáchaného formou spolupáchateľstva," dodal hovorca.

Obvinení mali narkotiká, konkrétne kokaín a marihuanu, predávať konečným užívateľom. Biznis mali riešiť hlavne cez telefóny. Obchod mal fungovať v bratislavskom kraji, hlavne v obciach Ivanka pri Dunaji, Rovinka či Zálesie.

Kukláči si prišli aj do Ružinova po obvineného Romana Tótha. Ide o syna bývalého ministra školstva Františka Tótha, ktorý zomrel pri tragickej zrážke s vlakom ešte v roku 2006. Do jeho domu vtrhli aj cez rozbité okno a odviedli ho v putách. V dome mu mali nájsť marihuanu.

"To mi nehovorte, však to je slušný človek," opísala ho jeho suseda. "Striedali sa tam kukláči, som nevedela, či je to ten istý alebo už 10. Oni že razia. Na kuchynskú linku som si musela dať ruky," povedala suseda, ktorú zobudilo policajné komando. Vyšetrovateľ zatiaľ návrh na väzbu nepodal, no stať sa tak môže už v najbližších hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy