Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muž počas troch mesiacov zapaľoval autá. Odhalil ho obyvateľ bytovky, pred ktorou podpaľač vyčíňal
Zdielať na

Muž počas troch mesiacov zapaľoval autá. Odhalil ho obyvateľ bytovky, pred ktorou podpaľač vyčíňal

KRÁĽOVÁ NAD VÁHOM (OKR. ŠAĽA) / Podpaľač vyčíňal v Kráľovej nad Váhom. V priebehu troch mesiacov zapaľoval autá pred bytovkou. Po poslednom požiari mal však smolu, jeden z obyvateľov si ho všimol a naviedol policajtov na stopu. 34-ročný muž skončil vo väzbe.

​Prvé auto, ktoré bolo zaparkované, zhorelo ešte koncom augusta, ďalšie niekto podpálil o 5 dní. "Neviem si predstaviť, kto sa tak nudí, že v noci si ide podpáliť auto," povedala majiteľka auta Monika Molnárová.

V bytovom dome žije 5 rodín s malými deťmi. Autá na čas parkovali inde. "4 týždne bol pokoj, už sme mysleli, že už je v poriadku, že sa tu dá parkovať, a teraz ďalšie," dodala. 

Po druhom požiari obyvatelia namontovali kamery, ani to však páchateľa neodradilo. "Je tam vidno, že prichádza s palicou a búcha do tej kamery," uviedla majiteľka auta Molnárová. Muž si maskuje tvár, na záberoch vidieť, ako auto poleje, potom podpáli a už zakrátko je celé v plameňoch, následne podpaľač zuteká. Kým s ohňom bojovali hasiči, susedia na kamere videli, že muž utekal k parku. Po treťom zhorenom aute sa mu dostali na stopu a informácie dali polícii, ktorá zozbierala dôkazy a podpaľača zadržali.

"Sused ho naháňal a videl, do ktorého domu podpaľač skočil," vyjadrila sa majiteľka auta. "Počas domovej prehliadky našli policajti u muža rukavice, čiapky a batoh, ktoré používal," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. Pre 34-ročného muža vyšetrovateľ žiadal väzbu. Počas toho, ako ho predvádzali na súd, si zakrýval tvár. Zakrátko padol verdikt a skončil za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy